Antti Kurvinen

On aika laittaa tavallisten ihmisten asiat kuntoon

Jaa tämä ystävällesi

Tavallinen ihminen on jäänyt kahtiajakavan identiteettipolitiikan jalkoihin.

Eduskunnassa käyty keskustelu vaihtoehdoista hallituksen nykypolitiikalle oli tästä erinomainen esimerkki.

Keskusta nosti vaihtoehdossaan esiin arkisia asioita liikenteen, lähipalveluiden ja lapsiperheiden saralta. Nämä eivät kiinnostaneet valtionvarainministeri Purraa. Hän totesi ylimielisesti ”kiitos, mutta ei kiitos”.

Sen sijaan Purraa kiinnosti mahdollisimman rajuin sanankääntein heitellä ideologisia leimakirveitä pitkin poikin eduskuntasalia. Strategiana tuntui olevan kuulijan ahdistaminen nurkkaan niin ahtaalle, että hänen on suorastaan pakko päättää, onko konservatiivi vai liberaali.

Keskustalla on kaikille suomalaisille huojentava viesti: tämä ei ole tärkeää. Tällaisella kahtiajaolla ei paranneta tippaakaan sinun asioitasi.

Oikeasti tärkeää olet sinä ja sinun arkesi.

Juuri tähän keskusta omassa vaihtoehdossaan keskittyy: antamaan äänen tavalliselle suomalaiselle ja laittamaan hänen asiansa kuntoon.

Vaihtoehdossamme kehitämme arkisia lähipalveluita ja pidämme ne järkevien etäisyyksien päässä. Emme leikkaa lähipalveluista. Emme syyttele samalla muita kuten hallitus, vaan otamme lusikan kouraan, ryhdymme hommiin. Annamme hyvinvointialueille työrauhan.

Keskusta on esittänyt toimia, joilla sote-palveluiden kriisistä päästäisiin eteenpäin – mutta yllätys yllätys – nekään eivät ole kiinnostaneet hallitusta.

Ideologisten railojen kaivaminen on ollut tärkeämpää.

Vaihtoehdossamme emme myöskään leikkaa lapsiperheiltä kuten hallitus. Tämä maa tarvitsee kipeästi lisää lapsia ja lapsiperheiltä leikkaamalla sahaamme vain omaa oksaamme.

Sen sjiaan panostamme 5 miljoonaa hedelmöityshoitoihin. Jokaisen perheen lapsilukutoiveen tulisi tässä maassa toteutua.

Liikenteen osalta olemme tavallisen työmatkaa autoilevan ihmisen puolella. Otamme postimerkin pois hallituksen kaavailemalta isolta lisälaskulta työmatka-autoilijalle.

Pidämme huolta, että tavallisen autoilijan taakka ei kasva liian suureksi osallistamalla myös sähköautoilijat yhteisten teiden kustannuksiin.

Jos käytät yhteisiä teitä, niin osallistut yhteisiin kustannuksiin. Eikös se näin mene?

Samalla peruisimme myös hallituksen kaavaileman kannattamattoman Turun tunnin junan pääomituksen. Me sijoittaisimme nämä rahat nopeisiin kasvutoimiin ympäri Suomen: tiestöön, homekoulujen korjauksiin, Itä- ja Pohjois-Suomen kehittämiseen ja niin edelleen.

Nämä toimet loisivat välittömästi kasvua koko Suomessa, eivätkä ehkä kymmenen vuoden päästä yhdellä raidevälillä. Me tarvitsemme kasvua nyt kipeästi.

Näkemyksemme mukaan talouden tila on nyt äärimmäisen vakava. Me olisimme valmiita vielä hallitustakin ripeämpään velkaantumisen vähentämiseen. Vaihtoehdossamme otamme 400 miljoonaa vähemmän velkaa kuin hallitus.

Tämä on mahdollista arkijärjen linjalla: suurituloisimmat mukaan säästötalkoisiin, eikä veroaleja velaksi.

Keskustan vaihtoehto on vastuullinen ja rehti. Se sopii tavallisen ihmisen oikeustajuun.

 

Antti Kurvinen

Kansanedustaja, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

Teksti julkaistu Suomenmaassa

Jaa tämä ystävällesi