Antti Kurvinen

Oikeita asioita tekemässä

Jaa tämä ystävällesi

Kansanedustajan kolumni on julkaistu Pohjalaisessa 23.5.2015.

\"AnttiIlkka2015\"
Maailman muutoksiin pitää Antti Kurvisen mukaan kyetä reagoimaan nopeasti.

Eduskunnan käytävillä on erittäin lämminhenkinen ja hyvä tunnelma. Ollaan aidosti huolissaan ja yhdessä halutaan saada Suomen talouden pyörät pyörimään tavalla, jossa jokaisella on roolinsa ja tehtävänsä.

Oma eduskuntatyöni on lähtenyt liikkeelle sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä hallintovaliokunnan varsinaisina jäsenyyksinä ja varajäsenenä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Olen saanut toimia kahdessa hallitusneuvottelujen taustaryhmässä.

Juha Sipilän oppi politiikkaan on se, että oikeita asioita ryhdytään tekemään oikeassa järjestyksessä. Hallitusneuvotteluja on käyty diplomi-insinöörin otteella tehdyn ”rosessikaavion” mukaisesti. Vaikeita asioita on sovittu asia kerrallaan.

Hallitusneuvotteluissa yhteinen hieno tavoite on, että jokainen suomalainen tuntisi olevansa arvokas ja tärkeä ihminen. Ihmisiin ja yrityksiin halutaan luottaa nykyistä enemmän, jonka vuoksi tarpeetonta byrokratiaa ja ylimääräistä holhousta pyritään purkamaan.

Uutta politiikan suuntaa kuvastaa myös hallitusneuvotteluissa kärkitavoitteeksi otettu kokeiluihin kannustaminen. Hallitus tulee sallimaan kunnille ja yhteisöille erilaisia kokeiluja asioiden uudella tavalla tekemiseksi.

Sipilän saarnaamaa luottamuksen sanomaa pohjalaiset tarvitsevat. Keskellä murrosta ja tiukan julkisen talouden aikana Seinäjoella ja Vaasalla ei ole varaa pikkukaupunkien väliseen pikkupolitikointiin.

Vaasan kaupungin ja pohjalaismaakuntien ittellisinä ja innovatiivisina alueina pitää tarttua mahdollisuuteen järjestää paikallisia kokeiluja. Uskon ja toivon näkeväni pohjalaisten oman mallin. Voisiko se liittyä puhtaaseen energiaan, uuteen liikenneinfraan tai vaikka pienyritysten vientiin kehittyville markkinoille?

Johtamisen parantaminen Suomen julkisella sektorilla on niin ikään keskustan keskeinen tavoite. Kunnissa ja valtionhallinnossa ihmisille tärkeät asiat eivät saa pudota ministeriöiden ja virastojen siilojen väliin. Tarvittaessa maailman muutoksiin pitää kyetä reagoimaan nopeasti.

Erityisesti sote-palvelujen ja koulutuksen järjestämisessä ja tuottamisessa pitää ammattilaisten tehdä oikeaa työtään jatkuvan raportoinnin sijaan. Uusin teknologia sosiaalista mediaa myöten pitää ottaa käyttöön laadun parantamiseksi ja säästöjen löytämiseksi.

Itsekin haluan omassa työssäni kehitellä uudenlaisia tapoja saada parhaalla tavalla alueeni ihmisten viesti kuulumaan. Meidän vaalipiirimme kannalta oleellista on, että maa-, metsä- ja turkistalouden toimintaedellytykset paranevat. Muuten ei biotalous etene. Keskittämispolitiikka ja alueellinen eriarvoisuus on oikaistava. Erityisesti infraan kuten teiden kuntoon pitää löytää panostusta.

Juuri nyt on ajankohtaista onnitella opintiellään yhden merkittävän etapin saavuttaneita: ammattiin valmistuneita, ylioppilaita ja muita kouluvuotensa päättäneitä. On aika nousta omille siiville, ja katsoa mihin ne kantavat.

Isänmaamme on mahdollisuuksien maa, jossa meillä kaikilla on oikeus rohkeasti kokeilla omia siipiämme.

Antti Kurvinen (kesk.)
Kansanedustaja Kauhava

Jaa tämä ystävällesi