Antti Kurvinen

Niinistö lunasti lupauksensa puheessaan

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Pohjalaisessa 1.2.2018

\"\"

Voisiko puhe parempi olla\” \”Toivottavasti jatkaa koko kansan presidenttinä.\”

Eduskunnan istuntosalista asteli ulos tyytyväisiä kansanedustajia. Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistön että puhemies Mari Lohelan (sin.) puheille satoi kiitosta yli puoluerajojen.

– Tyylikäs puhe. Presidentti toi esille tärkeitä teemoja. Yksi sellainen teema oli ihmisten yksinäisyys, joka on kiistatta meillä iso ongelma. On hienoa, että hän otti sen esille, kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) totesi.

Erinomaisia puheita

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiirehti seuraamaan ohimarssia, mutta ehti hetkeksi pysähtyä.

– Hienoja puheita molemmat. Erinomaisia, pääministeri hehkutti.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen puolestaan sanoi, että puheen jäljiltä on hyvä lähteä liikkeelle toiselle kaudelle.

– Siinä oli oikeita ja isoja asioita. Toivon, että hän jatkaa koko kansan presidenttinä oloa edelleen. Saihan hän historiallisen korkean kannatuksen jo ensi kierroksella.

Kurvisen mukaan moni miettii maakunnissa kaupungistumiskeskustelun pyörteissä sitä, että onko maakunnilla enää mitään arvoa. Onko maa Tampereesta ylöspäin unohdettu? Tällaista asetelmaa vasten koko maan presidentti, myös alueellisesti, on tärkeä viesti.

Kaikkien teemat esillä

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen mukaan presidentin puheesta paistoi vahvasti läpi hiljattain käyty vaalikampanja.

– Hän nosti esille niitä asioita ja arvoja, joita muutkin ehdokkaat nostivat pintaan kampanjoissaan. Se kertoo siitä, että kampanjointi oli kokonaisuudessaan hyvä ja onnistunut kaikilla.

Pekonen on myös sitä mieltä, että puheellaan presidentti lunasti ajatuksensa olla koko kansan presidentti.

– Hän puhui tärkeistä teemoista kuten eriarvoisuuden kehittymisestä ja ilmastomuutoksesta. On hyvä, että hän arvojohtajana tarttui näihin tärkeisiin aiheisiin.

Voiko parempaa olla?

Seuraavaksi vastaamme kävelee pitkäaikaisin kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.)

– Voiko sitä enää paremmaksi panna, hän vastaa kysymykseen, mitä mieltä oli presidentin puheesta.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kalle Jokinen piti puhetta vastuullisena.

– Puhe kertoi siitä, miten hän on tehtävää hoitanut, a miten hän lupausten mukaisesti aikoo jatkaa samalla linjalla.

On opeteltavaa kaikille

Kansanedustaja Sari Tanus (kd.) mieltyi puheeseen ja totesi, että siitä riittäisi jokaiselle luettavaa uudelleenkin ja opeteltavaa.

– Hyviä linjauksia ja syviä ajatuksia. Itsellenikin tärkeä teema on yksinäisyys. Pienillä teoilla voi ongelmaa helpottaa. Haastankin kaikki suomalaiset mukaan torjumaan yksinäisyyttä.

Perussuomalaisten Sami Savio kiinnitti huomiota siihen, että presidentti mainitsi vähäosaiset.

– On hienoa, että hän teki näin. Ei olla vain voittajien ja hyväosaisten puolella.

Kansanedustaja Timo Heinoselle (kok.) jäi erityisen mieleen presidentin puheesta nuorten syrjäytyminen ja kansankunnan eheys.

– Se on sitä arvojohdattelua, jota hän on halunnut pitää yllä.

Naisten asema hyvä nosto

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne molemmat olivat hyviä. Hän oli tyytyväinen, että tasavallan presidentti toi esille ilmastomuutoksen ja naisten aseman maailmalla.

– Tärkeä viesti oli myös se, että hän korosti kansainvälisten yhteisöjen kuten YK:n merkitystä.

Jaa tämä ystävällesi