Antti Kurvinen

Miksi ministeri Ranne ei panosta perusväylänpitoon?

Jaa tämä ystävällesi

Arvoisa herra puhemies!

Kevät keikkuen tulevi, maaliskuu maata näyttää. Ensimmäiset kevään merkit ovat ainakin täällä Etelä-Suomessa jo käsillä, ja suomalaiselle autoilijalle varmin kevään merkki ovat kuoppaiset tiet ja lukuisat rengasrikot, mitkä tulevat siitä, kun lumi ja jää sulavat. Suomalaisten teiden kunto on surkea joka puolella Suomea, ja mitä pienempään tiehen ja mitä enemmän maakuntiin ja maaseudulle mennään, niin sen heikompaan kuntoon tiet ovat menneet.  Vaaratilanteet ja ajoneuvovauriot ovat lisääntyneet myöskin meidän pääväylillämme. 

Herra puhemies! Ennen vaaleja kaikki puolueet olivat huolissaan korjausvelan kasvamisesta meidän väylillämme. Erityisesti perussuomalainen puolue lupasi autoilijalle parempaa, luvattiin bitumin katkua ja suoraa tietä suomalaisille. Valitettavasti, arvoisa puhemies, tällä vaalikaudella meidän teiden korjausvelka vain kasvaa, ja tämän vaalikauden lopussa 300 miljoonaa euroa vähemmän käytetään väylänpitoon.

Kysynkin teiltä, arvoisa liikenneministeri: miksi olette unohtaneet perussuomalaisten vaalilupaukset? Miksi annatte korjausvelan kasvaa ja leikkaatte väylänpidosta? 

Antti Kurvinen

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja (kesk.)

Jaa tämä ystävällesi