Antti Kurvinen

Maahanmuuttopolitiikasta

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu 13.9.2017 

Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin jälkeen keskustelu mamu-politiikasta on ryöpsähtänyt laajaksi. Keskustelua hallitsevat ääripäät: ”rajat kiinni” ja ”tervetuloa kaikki”. En usko mamu-politiikassa niin kuin muissakaan asioissa äärisuuntiin. Tarvitaan keskilinjaa, joka nojaa lakiin ja järjestykseen. Pää kylmänä mutta sydän lämpimänä.

On parempi ottaa enemmän kiintiöpakolaisia ja vähentää turvapaikanhakijoiden määrää. Pakolaisten taustat tunnetaan, sillä ne on selvitetty esim. YK:n ylläpitämillä pakolaisleireillä. Turvapaikanhakijoiden taustoja on vaikea selvittää. Työperäistä maahanmuuttoa pitää vahvistaa ja ulkomaisia opiskelijoita saada lisää Suomeen. Kielteisen päätöksen saaneiden palautukset pitää saada toimimaan.

Saan välillä palautetta, että miksi mitään ei ole tehty mamu-politiikan kiristämiseksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Hallitus on mm. kiristänyt perheenyhdistämisen ehtoja, poistanut humanitaarisen maahanmuuton luokan ja säätänyt uusia mahdollisia asumisvelvoitteita ja liikkumisrajoituksia VOK:en asukkaille. 

EU:n ulkorajat pitää tilkitä kuntoon. Tällä turvaamme Suomelle taloudellisestikin erittäin tärkeän vapaan liikkuvuuden. Rajatarkastukset Ruotsin rajalle maksaisivat elinkeinoelämälle. Oleellisinta, että kaikki Suomeen muuttavat oppivat yhteiskuntamme pelisäännöt. Työ ja koulutus ovat parhaita lääkkeitä.

Turvapaikanhakijoiden määrä Kauhavalla on iso suhteessa kantaväestöön. On päivänselvää, että Kauhavan kantokyvyllä on rajansa mm. koulupalveluiden organisoinnin takia eikä pikkukaupunkiin voi ottaa määrättömästi turvapaikanhakijoita.

Jaa tämä ystävällesi