Antti Kurvinen

Luja Lakeuden puolustaja – Valtakunnallinen vaikuttaja.

Jaa tämä ystävällesi

Olen 36-vuotias maa- ja metsätalousministeri ja toisen kauden kansanedustaja Kauhavalta. Olen toiminut Keskustan luottamustehtävissä koko aikuisikäni niin kunnallispolitiikassa, maakuntaliitossa kuin Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden valtakunnallisena liiton puheenjohtajana. Eduskuntaurani aikana olen toiminut nykyisen ministeriyteni lisäksi Keskustan varapuheenjohtajana, eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja tiede- ja kulttuuriministerinä.

Tällä hetkellä ministeriyden ja kansanedustajuuden lisäksi toimin kaupunginvaltuutettuna ja hyvinvointialueen aluevaltuutettuna. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri ja ennen eduskuntaa työskentelin lakimiehenä asianajotoimistossa Seinäjoella.

Olen ehdolla jatkokaudelle 2023 – 27, koska haluan edistää pohjalaismaakuntien tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tulevaisuudenuskoa. Tarvitsemme Suomessa edelleen vahvaa aluepoliittista otetta. Vaasan vaalipiirin maakuntien väkiluvun lasku on pysäytettävä. Siihen tarvitaan myös tämän päivän modernin etätyön ja etäopiskelun mahdollisuuksien hyödyntämistä eli monipaikkaisuutta. Lakeuksien tiet ja rautatiet pitää laittaa nykyistä parempaan kuntoon. Ei rahoja uusiin ylisuuriin raidehankkeisiin, vaan nykyisten teiden ja rautateiden kunnostamiseen. Myös laajakaista- ja mobiiliverkot pitää saada pelaamaan nykyistä paremmin.

Tarvitaan julkisen talouden tasapainottamista useamman vaalikauden ajan. Inflaatiota ja korkojen nousua on hillittävä. Tiukkenevan talouden aikana tarvitsemme asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen. Siinä ykkösenä ovat peruspalvelut. Perheiden ja ikäihmisten lähipalvelut kuntoon. Lapsille ja nuorille turvallinen hyvä koulu. Kaikki ikäihmiset eivät pärjää kotona, vaan laitospaikka voi olla myös oikeus.
Puolustan samalla tarmolla kuin aiemminkin pohjalaisten elinkeinoja: turve, turkis ja pk-yrittäjyys. Maatalouden kriisiä ratkomme kestävästi saamalla suomalaisen ruokakaupan reilummaksi ja lisäämällä ruokavientiä.

Puolustan aina demokratiaa ja oikeusvaltiota. Jokaisella on jakamaton ihmisarvo ja kiusaamiselle sekä vihapuheelle on sanottava tiukka ei. Työnteko on tärkeää. Mielestäni päävastuu lapsen kasvatuksessa on kodilla. Hallinnon pitää olla ihmistä varten eikä ihmisen hallintoa. Maanpuolustus kuuluu kaikille ja sen tulee perustua yleiseen asevelvollisuuteen. Elämässä ei voi olla vain oikeuksia ja vaan meillä on myös velvollisuuksia. Ihmisellä on vastuu omasta elämästään ja yhteisvastuu lähimmäisistään. Sivistynyt yhteiskunta huolehtii kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.

Uskon, että koulutuksellani, osaamisellani ja kokemuksellani olisi jatkossakin käyttöä Arkadianmäellä. Luja Lakeuden puolustaja – Valtakunnallinen vaikuttaja.

Antti Kurvinen

Maa-ja metsätalousministeri

Eduskuntavaaliehdokas

Jaa tämä ystävällesi