Antti Kurvinen

Latvian maa- ja metsätalousministeri Didzis Šmits Etelä-Pohjanmaalla

Jaa tämä ystävällesi

Latvian maa- ja metsätalousministeri Didzis Šmits delegaatioineen vieraili Etelä-Pohjanmaalla alkuviikosta. Latvialaisdelegaatioon kuului yhteensä 36 henkilöä.

Latvialaisia kiinnostivat erityisesti julkiset elintarvikehankinnat – esimerkiksi lähiruoan painottaminen ja sen aluetaloudelliset vaikutukset, ravitsemus hankintakriteerinä – ja kouluruokailun kehittäminen.

Kävimme kollega Dizis Šmitsin kanssa läpi molempien maiden maa- ja metsätaloustilannetta. Keskustelimme laajalti EU:n maa- ja metsäpolitiikasta sekä yleisemmin markkinatilanteesta. Ongelmia kulujen suhteen on esiintynyt molemmissa maissa muun muassa Ukrainan tilanteen vuoksi. Puhuimme markkinaongelmista ja keinoista, joilla voisimme ratkaista niitä.

Kestävän maatalouden keinot ja metsien ennallistamiseen liittyvät kysymylset puhututti meitä. Molemmat pidimme metsien kestävää hyödyntämistä ja ylläpitoa tärkeänä tulevaisuudessa. Metsiä ja puita tulee pystyä hyödyntämään myös tulevaisuudessa niin meillä täällä Suomessa kuin myös Latviassakin.

Olen erittäin iloinen siitä, että kollega Didzis Šmits halusi tulla delegaationsa kanssa hakemaan oppia Suomesta ja nimenomaan meiltä täältä Etelä-Pohjanmaalta.

Vierailun aikana meillä oli mahdollisuus esitellä eteläpohjalaista ruokaketjua ja sitä, kuinka hyödynnämme ruokamaakunnan vahvuuksia muun muassa julkisissa hankinnoissa. Täällä tehdään myös vahvaa kuluttajatyötä sen parissa, mikä on ruoan matka pellolta pöytään.

Lisää vierailusta luettavissa mm. Ilkka-Pohjalaisesta.

 

Jaa tämä ystävällesi