Antti Kurvinen

Lakeuden elinkeinojen puolesta

Jaa tämä ystävällesi

Suomen taloudellinen tilanne on heikko. Kunnat ja valtio ovat velkaantuneet. Julkisen talouden korjaaminen lähtee liikkeelle vain sillä, että yksityinen sektori elpyy. Vaalikauden 2015 – 2019 keskeisin kysymys on menestyksekkään elinkeino- ja talouspolitiikan tekeminen. Pohjanmaalta valittavien kansanedustajien tulee hahmottaa oman alueensa talouden tukipilarit.

Maakuntiemme aluetalous perustuu kaupunkeja myöden ruokasektoriin. Maatalouden, elintarviketeollisuuden ja kaupan sekä ravintoloiden muodostama ketju on talouskasvumme selkäranka. Viime vuosina maatilojen kannattavuus on tuotantosuunnasta riippumatta heikentynyt. Uuden hallituksen tärkeä tehtävä on löytää välineitä kotimaisen maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Pohjalaiselle maataloudelle ylimääräisen paineen on luonut ulkopoliittinen kriisi Venäjän ja EU:n välillä Ukrainan tilanteen takia. On välttämätöntä, että EU:n pakotteiden ja Venäjän vastapakotteiden aiheuttama haitta tiloille saa hyvitystä. Politiikan keinoilla pitää tukea maataloutemme tulevaisuutta ja uudistumista. Sukupolvenvaihdoksia pitää helpottaa. Investointien tukemisen on oltava vahvaa.

Pohjalainen yrityselämä on pääosin pk-yrittäjyyttä. Yrittäjyytemme on omistaja-, perhe- ja pienyrittäjyyttä. ”Kasvottomasta kapitalismista” ei voi puhua kun vastuun työpaikoista ja yrityksestä kantavat itse mukana työskentelevän omistajan kasvot. Juha Sipilän viitoittamalla tavalla pitää yhteiskunnan helpottaa pk-yritysten rahoituksen saamista. Näen, että pienyrittäjän verotus ja sosiaaliturva on saatava oikeudenmukaiseksi. Yrittäjäksi heittäytymisestä ei saa rangaista.

Kaksi merkittävää pohjalaiselinkeinoa on joutunut parjatuiksi valtakunnan julkisuudessa. Näitä elinkeinoja pitää puolustaa ja valistaa niiden todellisesta arjesta. Olen sitoutunut puolustamaan turkistarhausta sekä turvetta energiana. Hyvässä suhdanteessa olevalla turkissektorilla on tarvetta helpottaa sukupolvenvaihdoksia. Myös turkiselinkeinolle kuuluvat mielestäni tuet investointeihin.

Kaikkien pohjalaisten elinkeinojen ja koko Suomen kuntoon laittamisen edellytyksenä on tarpeettomien normien ja sääntelyn eli byrokratian vähentäminen. Lakeuden tulevaisuus ­vaatii meiltä kaikilta työtä ja yhteistyötä.

Antti Kurvinen
Kansanedustajaehdokas (Kesk.)
Kauhava

Jaa tämä ystävällesi