Antti Kurvinen

Kurvinen vaatii hallitusta turvaamaan Isonkyrön, Laihian ja Ylistaron rautatieasemien toiminnan

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vaatii hallitukselta toimenpiteitä Ylistaron, Laihian ja Isonkyrön rautatieasemien toiminnan pelastamiseksi. Junat eivät VR:n tiedotteen mukaan 20. kesäkuuta 2016 jälkeen enää pysähdy lainkaan Isonkyrön, Laihian ja Ylistaron asemilla. VR perustelee päätöstä näiden asemien pienillä matkustajamäärillä.

– VR:n päätös tuli täytenä yllätyksenä alueen asukkaille ja kuntien päättäjille. Kiukkua herättää se, että VR on tietoisesti itse aiheuttanut matkustajamäärien vähentymisen omilla toiminnoillaan. Taajamajunien vuoroja on vähennetty ja lippujen hinnat ovat saattaneet olla kalliimpia nyt lakkautettavilta väliasemilta kuin Seinäjoen tai Vaasan asemilta. Kyrönmaalla on saatu nauttia vain monopolin huonoista puolista, sivaltaa kansanedustaja Kurvinen.

Kurvinen toivoo, että valtion omistajaohjauksella voitaisiin puuttua vielä kolmen pohjalaisen aseman kohtaloon. Mikäli valtionyhtiö VR ei muuta päätöstään, tulee kansanedustajan mielestä hallituksen avata Seinäjoki-Vaasa rata muiden yhtiöiden kilpailevalle liikenteelle.

– Isonkyrön, Laihian ja Ylistaron lakkautuksista seuraava matkan lyhentyminen Vaasaan ja Vaasasta on vain 6 vaivaista minuuttia. Jos VR ei pysty tarjoamaan tarpeelliseksi koettua liikennettä, on syytä harkita VR:n monopoliaseman purkamista ja henkilöliikenteen kilpailun avaamista muille toimijoille tällä rataosuudella. Uskon, että kahden kasvukeskuksen Seinäjoen ja Vaasan väliseen liikenteeseen löytyy paikallisia tai valtakunnallisia uusia yhtiöitä, sanoo Kurvinen.

Kurvinen on jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Jaa tämä ystävällesi