Antti Kurvinen

Kurvinen Vaasan investoinnista: Tuli iso pohjalainen akkujytky!

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 19.4.2021

Kansanedustaja, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen iloitsee tuoreesta uutisesta, jonka mukaan Vaasaan suunnitellaan satojen miljoonien akkumateriaalitehtaan investointia. Rakentamisaikana hanke tulee työllistämään 2000-4000 henkilötyövuotta ja tehdas itsessään satoja työntekijöitä.

– Tänään julkistettu investointisuunnitelma on todellinen akkujytky koko Vaasan vaalipiirille ja kaikille kolmelle pohjalaismaakunnalle. Työllistävät ja aluetaloudelliset vaikutukset tulevat olemaan mittavat, iloitsee Kurvinen.

– Noin suuren mittaluokan investointi tarkoittaa esimerkiksi merkintöjä pohjalaisten yritysten tilauskirjoihin. Niin ikään on päivän selvää, että investointi tulee ruokkimaan myös muita investointeja Vaasan seudulle ja pohjalaismaakuntiin laajemminkin.

Vaasan vaalipiiriä edustava Kurvinen katsoo, että brittiläisen pörssissä olevan kemianyhtiön, Johnson Mattheyn päätös ryhtyä investoimaan Suomeen kertoo pitkäjänteisestä työstä investointien saamiseksi.

– Suomessa tehdään koko ajan työtä terveen investointiympäristön hyväksi. Tästä kertoo muun muassa taannoinen Kemin-investointi ja hyvät uutiset Rauman telakalta viime viikolta.

– Kemi, Rauma, Vaasa muun muassa osoittavat, että punamultahallituksen elinkeino- ja teollisuuspolitiikka on ollut järkevää ja tehokasta. Kasvua luodaan aktiivisella otteella. Olen hyvilläni, että hallitus on satsannut siihen, että teollisuuden kilpailukyky olisi kunnossa. Muun muassa sähköveron alentaminen EU:n minimiin ja päästökauppakompensaation jatko ovat esimerkkejä punamullan hyvästä linjasta. Tulevien työllistävien investointien kannalta on aivan oleellista, että vastaavia politiikkatoimia tehdään myös tällä viikolla käytävässä puoliväliriihessä, analysoi Antti Kurvinen.

Lisätiedot: Antti Kurvinen, 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi