Antti Kurvinen

Kurvinen: U-käännös Orpolta ja Kokoomukselta – monipaikkaisuutta edistettävä puoliväliriihessä

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 15.2.2021

Tänään meni hämmästyksen sormi kummastuksen suuhun uutisia lukiessa. Myönteisellä tavalla.

Kokoomus, joka puolueista vuosikymmeniä voimallisimmin on ajanut ihmisten, palvelujen ja työpaikkojen keskittämistä, näyttää tehneen U-käännöksen.

Puheenjohtaja Petteri Orpo arvioi STT:n kuntavaalihaastattelussa ”etätyön ja monipaikkaisuuden tulleen jäädäkseen koronan myötä.

Hän katsoo, että ”monipaikkaisuus voi muuttaa suunnan siitä, että suurin osa Suomesta on ollut vanhenevan ja harvenevan väestön ja heikkenevien palvelujen kohteena jo vuosikymmenet”.

Orpon mukaan Kokoomus on valmis tarkastelemaan kuntaveron jakamista kahden paikkakunnan välillä.

Kun kestämättömältä, eli keskittämisen linjalta tulee kestävälle, eli koko maan tasapuolisen kehittämisen linjalle, on syytä antaa julkinen tunnustus.

Korona-ajan päällimmäisiä opetuksia ja Suomen tulevaisuuden tärkeimpiä asioita on, että yhteiskuntapolitiikan suuntaa on muutettava pysyvästi keskittämisestä hajauttamiseen.

On rakennettava monipaikkaista, tasapainoisemmin kehittyvää ja hajautetummin toimivaa Suomea. Keskustan vaihtoehto julkaistiin viime torstaina: https://keskusta.fi/ajankohtaista/uutiset/keskustan-monipaikkaisuuslinjaus-keskittamisesta-valjempaan-suomeen/

Myönteistä on, että tukea tälle linjalle tulee myös oppositiosta – ainakin Kokoomukselta.

Hallituksen tulee puoliväliriihessään tehdä ratkaisuja monipaikkaisemman Suomen edistämiseksi.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, puhelin 044 751 4257

 

Jaa tämä ystävällesi