Antti Kurvinen

Kurvinen teki lahjoituksen pohjalaiseen ja lappilaiseen yliopistokoulutukseen

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen Kauhavalta on kesäkuun lopussa tehnyt lahjoituksen Lapin ja Vaasan yliopistojen varainhankintaan sekä Etelä-Pohjanmaan Korkeakoulusäätiölle. Kaikki lahjoitukset ovat summaltaan 860 euroa. Kurvinen on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö on 2010 perustettu säätiö, joka edistää korkeatasoisen koulutuksen ja tutkimuksen turvaamista maakunnassaan. Säätiö pyrkii turvaamaan monipuolisten korkeakoulupalveluiden saatavuus Etelä-Pohjanmaalla verkostomaisella toimintatavalla. Etelä-Pohjanmaan Korkeakoulusäätiö myöntää avustuksia strategiansa mukaisiin tutkimushankkeisiin.

– Näen maakunnallisen korkeakoulutuksen aivan keskeisimpänä Suomen talouden kilpailukyvyn vahvistamisessa ja alueellisen tasa-arvon luomisessa. Omalla pienellä panoksellani haluan olla auttamassa osaamisen ja tutkimuksen vahvistamista maakuntien Suomessa, sanoo Kurvinen.

Keskustan varapuheenjohtaja kritisoi 2000-luvun korkeakoulupolitiikassa ”ainoaksi totuudeksi” nostettua isojen yliopistojen ja korkeakoulujen ylivertaisuutta. Kurvinen peräänkuuluttaa korkeakoulujen profiloitumista ja oman erikoisosaamisen löytämistä.

– Yhteistyötä eri korkeakoulujen välillä pitää vahvistaa ja sitä pitää tehdä myös yli ammattikorkeakoulu- ja yliopistokentän. En voi kuitenkaan allekirjoittaa väitteitä, että korkeakouluja yhdistämällä ja suurentamalla syntyisi automaattisesti laatua ja huippututkimusta ja –opetusta. Vajaa kymmenen vuotta sitten lanseeratut ”huippuyliopistohankkeet” eivät ole täyttäneet odotuksiaan. Maailmalta on malleja, miten pienet yliopistot voivat olla huippuja, jos ovat profiloituneet oikein tiettyihin vahvuuksiin.

Kurvisen lahjoitukset ovat osaltaan kansanedustajien ns. kiky-velvoitteen täyttämistä. Puhemiesneuvosto on ohjeistanut kilpailukykysopimuksen solmimisen jälkeen kansanedustajia pidättämään kahden viikon palkkaa vastaavan määrän omasta palkkiostaan.

Lisätietoja: Antti Kurvinen, p. 044 751 4257

 

Jaa tämä ystävällesi