Antti Kurvinen

Kurvinen puhemiehen delegaatiossa Kiinassa

Jaa tämä ystävällesi

Eduskunnan puhemies Maria Lohela puolisoineen vierailee Kiinassa 7.–13.11.2015

Puhemiehen lisäksi valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Elina Lepomäki (kok.).

Puhemies valtuuskuntineen osallistuu Suomen ja Kiinan diplomaattisuhteiden 65-vuotisjuhlallisuuksiin Pekingissä, tapaa kiinalaisia politiikan ja talouselämän vaikuttajia sekä tutustuu suomalais-kiinalaiseen innovaatiokeskukseen Shanghaissa. Ohjelmassa on lisäksi kiinalais-pohjoismainen yrittäjäseminaari.

Pekingissä puhemies tapaa Kiinan kansankongressin puhemiehen Zhang Dejiangin sekä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Fu Yingin. Valtuuskunta vierailee myös muun muassa Pekingin vieraiden kielten opetukseen erikoistuneen yliopiston suomen kielen laitoksella sekä Kiinan kansainvälisten suhteiden instituutissa, missä keskustelunaiheena on Xi Jinpingin ulkopolitiikka. Ohjelmaan kuuluu myös vierailu Kiinan vaikutusvaltaisimpaan ja tunnetuimpaan Chinese Academy of Social Sciences -tutkimusinstituuttiin. Instituutilla on muun muassa yli sata omaa tutkimuslaitosta ja paikallisosasto Kiinan kaikissa maakunnissa.

Keskiviikkona puhemies seurueineen osallistuu kiinalais-pohjoismaiseen nuorten startup-yrittäjien ja päättäjien foorumiin Yiwussa. Tapahtumaan osallistuu myös Kiinan varapresidentti Li Yuanchao.

Matka loppuu Shanghaihin, missä vieraat tutustuvat FinChi-innovaatiokeskukseen. Innovaatiokeskuksen tarkoituksena on edistää suomalaisten ja kiinalaisten yritysten ja tutkimusyksiköiden välisiä hankkeita ja suomalaisen teknologian kaupallistamista Kiinassa.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asiain yksikön johtaja Katriina Kuusinen 09 432 3554, 050 520 2891 (7.–13.11. tavoitettavissa sähköpostilla katriina.kuusinen@eduskunta.fi)

Jaa tämä ystävällesi