Antti Kurvinen

Kurvinen nettiäänestyksen esiselvityksen parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtajaksi

Jaa tämä ystävällesi

Nettiäänestyksen käyttöönottoa selvitetään

 
Hallitus linjasi strategiaistunnossaan viime lokakuussa, että Suomessa siirrytään sähköiseen äänestykseen perinteisen äänestyksen rinnalla kaikissa vaaleissa. Asiassa on lähdetty konkreettisesti liikkeelle perustetulla työryhmällä ja nettiäänestyksen esiselvityshankkeella.  Työryhmälle on asetettu parlamentaarinen seurantaryhmä, jonka puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) Kauhavalta.
 
– Oikeusministeriö on nyt käynnistänyt hallituksen linjauksen mukaisen selvityksen nettiäänestyksen mahdollisesta käyttöönotosta yleisissä vaaleissa. Yleisillä vaaleilla tarkoitetaan eduskunta-, kunta-, europarlamentti- ja presidentinvaaleja sekä valmistelussa olevia maakuntavaaleja. On täysin mahdollista, että nettiäänestystä voitaisiin käyttää myös neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä, kertoo seurantaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.
 
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, joka valmistelee tämän selvityksen mahdollisesta nettiäänestyksen toteuttamisesta. Tämän selvityksen osa-alueita ovat mm. toimintaympäristön kartoitus, markkinakartoitus, riskien tunnistaminen, tietoturvallisuuden kartoittaminen, tavoiteratkaisun tarkentaminen sekä jatkotoimenpide-ehdotusten esittäminen.
 
– Esiselvityksen tehtävänä on tuottaa tietoa päätöksenteon pohjaksi sekä määrittää lähtökohdat mahdolliselle tietojärjestelmän hankinnalle. Esiselvityksessä kootaan palaute sidosryhmiltä sekä määritellään tietojärjestelmälle asetettavat tavoitteet ja rajaukset, Kurvinen selventää.
 
Parlamentaarisen seurantaryhmän muut jäsenet ovat Jani Mäkelä (ps. ), Antti Häkkänen (kok.), Joona Räsänen (sd.), Silvia Modig (vas.), Jyrki Kasvi (vihr.), Eva Biaudet (r.) ja Johanna Kosunen (kd.).
Jaa tämä ystävällesi