Antti Kurvinen

Kurvinen: Maakuntamalli turvaa tasa-arvon, kokoomuksen malli kiristäisi verotusta

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 12.6.2021

Kuntavaalien alla kokoomus on väittänyt, että sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus johtaa suomalaisten verotuksen kiristymiseen.

Tämä väite ei pidä paikkaansa. Sote-uudistuksen myötä kuntien suurin menoerä, eli sosiaali- ja terveydenhuolloin palvelujen järjestäminen siirtyy maakuntien vastuulle.

Maakuntien vahvemmat hartiat ovat jakamassa kuntien välistä maksutaakkaa. Näin kuntien talouteen syntyy taloudellista liikkumavaraa ja veronkorotusten paine vähenee. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla kunnallisveron korotuspaine pienenee soten myötä puolella.

Keskustan linja on ihmislähtöinen maakuntamalli, joka turvaa nopean lääkärille pääsyn ja toimivan hoitoketjun. Samalla maakuntamalli vahvistaa kuntien itsenäisyyttä ja mahdollisuuksia järjestää esimerkiksi koulutukseen, työllisyyteen ja yrittämiseen liittyviä palveluja mahdollisimman lähellä ihmistä.

Kokoomuksen linja johtaisi kuntaveron korotusten, alueellisen epätasa-arvon ja pakkoliitosten tielle. Viime vaalikaudella kokoomus oli vielä puolustamassa yhdessä valmisteltua sotea, mutta nyt se näyttää kaivaneen kymmenen vuoden takaiset suurkuntakarttansa jälleen esille.

Antti Kurvinen kiertää lauantaina Etelä-Pohjanmaalla keskustelemassa palveluista ja kuntien tulevaisuudesta. Kurvinen puhuu Evijärvellä, Vimpelissä, Alajärvellä, Seinäjoella, Ilmajoella, Teuvalla, Laihialla ja Vähässäkyrössä.

Lisätietoja:
Tiede- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Markus Ylimaa 0503748192

Jaa tämä ystävällesi