Antti Kurvinen

Kurvinen lisätalousarvioesityksestä: Infran kuntoon laittaminen lähtee rataverkosta

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen on tyytyväinen uuden hallituksen lisätalousarvioesitykseen.

– Perusväylänpitoon tulee 40 miljoonaa euroa, jolla on yhä tarkoitus hillitä korjausvelan kasvua. Tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseen ja viennin edistämiseen koko maassa. Lisäpanoksia satsataan erityisesti raideliikenteen sujuvuuden lisäämiseen, Kurvinen painottaa.

– Uuden punamullan ensimmäinen käytännön toimenpide lisäbudjetti laittaa vaihteen isommalle infran parantamisessa. Tavoitteena on vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja sitä kautta nostaa työllisyyttä. Uusi punamulta vahvistaa aluepolitiikkaa ja siinä iso asia on laittaa liikenneinfra lyöntiin, sanoo tyytyväinen ryhmyri Antti Kurvinen.

Kurvisen mukaan pohjalaismaakuntien osalta lisämäärärahat ovat erityisen positiivisia. Pääradan kehittäminen Helsingistä Ouluun on yhä tärkeää.

– Määrärahaa on tarkoitus käyttää esimerkiksi Tampere–Seinäjoki ja Kokkola–Pännäinen -rataosilla. Helsinki–Tampere-pääradan kehittämisen suunnitteluun puolestaan ehdotetaan 11 miljoonan euron määrärahaa, Kurvinen erittelee.

– Liikennevirta pohjalaismaakuntiin päin vilkastuneen entisestään, ja lisäpanokset vt 3 Hämeenkyrön ohitustien osalta onkin yksi riemuvoitto. Hallituksen esityksen mukaan Hämeenkyrön ohitustien investointi alkaa tänä vuonna 2,4 miljoonan euron määrärahalla. Samalla investoinnille osoitetaan 64 miljoonan euron valtuus, hän jatkaa.

Kurvinen on tyytyväinen myös, kun Suomen poikkiliikennettä kehitetään Ylivieska—Iisalmi -rataosan sähköistyksen osalta.

Infran kehittämisen lisäksi myös osaamisen kehittämiseen ja sivistykseen panostetaan lisämäärärahoja.
– Esimerkiksi ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen olisi tarkoitus saada lisäystä 20 miljoonaa euroa.

Hallituksen lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle keskiviikkona 19.6.

Jaa tämä ystävällesi