Antti Kurvinen

Kurvinen Kunnallisalan kehittämissäätiön puheenjohtajaksi

Jaa tämä ystävällesi
Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen jatkaa varapuheenjohtajana

TIEDOTE 24.4.2020

KAKS- Kunnallisalan kehittämissäätiön hallitus valitse eilen säätiön uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja, oikeustieteen maisteri Antti Kurvisen.

– Odotan hallitustyöltä \”päivän poliittisista ja hallinnollisista\” kiireistä vapaata pohdintaa kuntien, hyvinvointiyhteiskunnan ja suomalaisen demokratian tulevaisuudesta ja niiden kehittämisestä. Kurvinen painottaa, että tutkimustiedolla on entistä suurempaa merkitystä kunta-alalla, koska Suomi on rajussa muutoksessa ja murroksessa muun muassa väestörakenteen, talouden ja työn muutosten, digitalisaation ja kansainvälistymisen ja maahanmuuton vuoksi.

– Myös kuntatalouden krooninen heikkous ja sen syventyminen kriisiksi monin paikoin edellyttää uuden tiedon saamista. KAKSin tuottamaa tietoa tarvitaan myös siinä jälleenrakennustyössä, joka meitä odottaa koronan jälkeen.

– Toivoisin, että KAKSin massiivinen tutkimus ja KAKSin tukema tutkimus paremmin tavoittaisi \”peruskunnat\”. Pidän myös tärkeänä, että KAKS kykenee tuottamaan aitoa tutkittua tietoa ajassa, jossa netti ja some suoltavat paljon valeuutisia ja disinformaatiota, Kurvinen sanoo.

Kurvisella on jo pitkä, noin 15 vuoden kunnallispoliittinen ura Ylihärmän ja Kauhavan valtuustoissa, jossa hän on kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Nuoruudessaan hän oli nuorisovaltuustossa, tällä hetkellä myös Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksessa. Kurvinen on Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Säätiön varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Karjalainen on myös Suomen kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö on yleishyödyllinen, itsenäinen säätiö. Se rahoittaa kuntia palvelevaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa, julkaisee lehteä ja kirjoja, keskustelee ja kouluttaa. Tavoitteena on tukea kuntia ja maakuntia sekä parantaa niiden toimintamahdollisuuksia.

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Antti Kurvinen 044-7514257.

Jaa tämä ystävällesi