Antti Kurvinen

Kurvinen: ”Kepulaisuus” nousussa Euroopan politiikassa

Jaa tämä ystävällesi
Keskustan kauhavalainen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen uskoo keskustalaisten puolueiden menestymismahdollisuuksiin eurooppalaisten ja kansainvälisten esimerkkien innoittamana oman puolueensa kehnosta kuntavaalituloksesta huolimatta. Kurvinen nostaa erityisesti esiin Mark Rutten johtamien liberaalidemokraattien voiton Hollannin keväisissä parlamenttivaaleissa sekä Emmanuel Macronin presidenttiyden Ranskassa. Kurvinen arvioi kuntavaalitulosta ja Euroopan vaaleja kolumnissaan Pohjalainen-lehdessä lauantaina 20.5.
 
– Länsimaissa puoluekartta on parhaillaan todellisessa turbulenssissa. Eurooppalaiset työväenpuolueet ovat kriisissä. Ne ovat hukassa taannuttuaan puolustamaan vanhoja saavutuksia uusien ideoiden sijaan. Suomen SDP on tästä oiva esimerkki, Kurvinen lataa.
 
– Myös oikeisto on myös menettämässä kannatustaan. Pankkien ja markkinatoimijoiden moraalittomuus, jonka finanssikriisi paljasti, vei thatcherismiltä pohjaa, hän jatkaa.
 
Kurvisen mukaansa nousussa ovatkin nyt uudenlaiset liikkeet.
 
 – USA sai presidentikseen epäsovinnaisen tositelevisio-tähden ja äänestäjät liikkuvat vihreiden ja uusvasemmiston suuntaan.
 
Kurvinen harmittelee, että vähemmälle huomiolle julkisessa keskustelussa onkin jäänyt seikka, että tukea nykyisessä epävarmuuden ajassa näyttävät saavan monet keskikentän sosiaaliliberaalit puolueet.
 
– Ranskan presidentiksi valittiin keskustaliberaali Emmanuel Macron. Hollannissa Mark Rutten liberaalidemokraatit ottivat jälleen vaalivoiton. Italiassa, Tanskassa ja Virossa keskustalaiset puolueet ovat suosittuja. Maailmanpolitiikan valovoimaisimpia tähtiä on Kanadan pääministeri Trudeau, jonka puolue on keskustavasemmistolainen.
 
Kurvinen korostaakin, että kansainvälisten esimerkkien perusteella Keskustalla on edelleen mahdollisuuksia tulevaisuudessa ja saumoja myös kaupungeissa. Hän muistuttaa, että 110-vuotias suomalainen keskustaliike on historiansa aikana selvinnyt monesta murroksesta.
 
– Muutoksista huolimatta elävinä ovat pysyneet aatteemme ihmiskeskeisyydestä ja maltillisesta uudistusmielisyydestä.  Avoimen länsimaisen yhteiskunnan, kohtuuden, uusiutuvan energian ja pk-yrittäjyyden puolustaminen muun ohessa yhdistää keskustavoimia. Ihmiset eivät kaipaa yhteiskuntateoreettisia luentoja, vaan parempaa arkea. Kansalaiset odottavat uudistuksia, mutta huomioiden tasa-arvo ja inhimillisyys. Suvaitsevaisuutta pitää olla, mutta turvallisuudesta ei voi tinkiä, linjaa Keskustan varapuheenjohtaja.
 
 
Jaa tämä ystävällesi