Antti Kurvinen

Kurvinen: ”Kenen vastuulla liukkaiden teiden vuoksi peruuntuneet koulukuljetukset?”

Jaa tämä ystävällesi

TIEDOTE 26.1.2018

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen Kauhavalta jätti tänään eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen koskien teiden talvikunnossapitoa ja koulukuljetuksia liukkailla keleillä Etelä-Pohjanmaalla.
Kurvisen mukaan teiden talvikunnossapito on tuottanut alkutalvesta 2017–18 suurta huolta paitsi ammattiliikennöitsijöille ja muille teillä liikkujille, mutta nyt erityisesti huolestuneille vanhemmille, opettajille ja myös lapsille ja nuorille.
– Etelä-Pohjanmaan maakunnassa on ollut useita tilanteita, joissa tiet ovat olleet niin huonossa kunnossa, että väylää ei yksinkertaisesti ole pystynyt käyttämään. Väylän ajettavuuden osalta on erityisesti tärkeä huomata, että raskas ammattiliikenne niin elinkeinoelämän kuljetuksissa kuin henkilöliikenteessä on vielä herkempi liukkaudelle, Kurvinen sanoo.
Kurvinen painottaa, että erityisen suurta huolta ovat aiheuttaneet koulukuljetukset, joita ei olla voitu toteuttaa esimerkiksi liukkaan kelin vuoksi. Koululaisliikenteen linjojen lisäksi myös muu paikallisliikenne on ollut myöhässä tai reittiä ei ole yksikertaisesti pystytty ajamaan ollenkaan ennen kuin tiet ovat liikennöitävässä kunnossa.
– Vastuulliset liikennöitsijät eivät luonnollisestikaan halua vaarantaa asiakkaiden tai henkilökuntansa turvallisuutta noissa vaarallisissa olosuhteissa. Koulukuljetusreiteillä, joita ei voida turvallisuussyistä ajaa, oppilaat ovat joutuneet jäämään kotiin ja siten olemaan poissa koulun opetuksen parista. Tämä vaarantaa perusopetuslaissa säädettyä ja perustuslaissakin turvattua tasa-arvoista perusopetuksen toteutumista kaikille lapsille ja nuorille ja estää heidän oppivelvollisuutensa suorittamista, Kurvinen toteaa.
Kurvinen kertoo lisäksi, että koululaisliikenteen lisäksi jumissa ovat Etelä-Pohjanmaalla olleet monet raskaan ajoneuvon kuljetukset, jotka ovat päivittäin välttämättömiä maaseudulla, kuten maito- ja rehukuljetuksia.
– Ellei teiden talvikunnossapitoon kiinnitetä vielä suurempaa huomiota mahdollisimman nopeasti, voi tapahtua vakavia onnettomuuksia. Läheltä piti -tilanteita on sattunut jo tänä talvena useita, Kurvinen sanoo painokkaasti.

Lisätietoja:
Antti Kurvinen, p. 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi