Antti Kurvinen

Kurvinen: Kauhavalla ovi auki edelleen Primalle ja teollisuudelle, Seinäjoen kaupungin toiminta hämmentää

Jaa tämä ystävällesi
Kauhavan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen on harmissaan ja pettynyt Prima Powerin päätöksestä tehdä aiesopimus  Seinäjoen kaupungin kanssa uuden tehtaan rakentamisesta Seinäjoelle. Yksi isoimmista Kauhavan työnantajista on siirtymässä sopimuksen toteutuessa Seinäjoelle parin vuoden kuluessa. Kurvinen korostaa, että kysymys on aiesopimuksesta, jonka toteutuminen edellyttää muun muassa Seinäjoen mahdollisten tilojen kiinteistökauppojen lainvoimaisuutta. Mikäli tilanne vielä elää, Kauhavan kaupunkikonsernilla on täysi valmius etsiä Prima Powerille ratkaisuja jatkaa toimintaansa Kauhavalla.
 
– Päivän uutiset ovat raskaita ja vaikeita kauhavalaisille. Tämä on vakava paikka. Töitä Priman pysymiseksi tehtiin paljon niin kaupungin kuin monen yrityksen ja yksityishenkilön toimesta. Olen itsekin ollut suoraan yhteydessä Italiaan konserninjohtoon Kauhavan mahdollisuuksien esittelemiseksi. Saamani käsityksen mukaan kysymys on aiesopimuksesta. Mikäli Priman ja Seinäjoen neuvottelut eivät etene lopulliseen sopimukseen asti, Kauhavan kaupunki on edelleen valmis etsimään perusparannus- tai uudiskohdevaihtoehtoa yritykselle Kauhavan kaupungista. Ovi on edelleen auki, sanoo Kurvinen.
 
Kurvisen mielestä Kauhavalla täytyy kiireesti koota ”Teollisuus-työryhmä”, joka lähtee etsimään ja kehittämään korvaavia teollisia työpaikkoja kaupunkiin.
 
– Kävipä Prima-prosessissa lopullisesti miten vain, on välttämätöntä, että kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöllä saamme luotua korvaavat vähintään 300 uutta työpaikkaa teollisuuteen. Kauhavalla on edelleen erittäin vahva metalli- ja teknologiateollisuuden keskittymä. Se ei ole kadonnut vielä minnekään. Tälle pohjalle härmänmaalaiselle vahvalle metallibrändille pystytään luomaan uutta, linjaa Antti Kurvinen.
 
Kansanedustaja Kurvinen hämmästelee ja ihmettelee Seinäjoen kaupungin ja sen elinkeinoyhtiön toimintaa Prima Powerin toimitila-prosessissa. Kurvisen mielestä Etelä-Pohjanmaalla on herännyt kysymys, onko Seinäjoen strategiana kilpailla muuta maakuntaa vastaan ja keskittää jo olemassa olevia yrityksiä maakuntakeskukseen uusien luomisen sijaan.
 
– Maakuntakeskus Seinäjoki on aggressiivisesti kilpaillut jo maakunnassa, Seinäjoen kanssa samassa seutukunnassa sijaitsevan teollisuuden sijaintipaikasta. Maakunnassa keskustellaan ja ihmetellään laajasti, että onko Seinäjoen uusi elinkeinopoliittinen strategia jo maakunnassa sijaitsevien yritysten haaliminen ja keskittäminen itselleen sen sijaan, että maakuntakeskus loisi jotakin uutta. Toivottavasti näin ei ole, sillä maakuntakeskuksen itsekkyys elinkeinopolitiikassa voi kostautua maakuntahengen loppumisena ja Etelä-Pohjanmaan repeilynä, sanoo Antti Kurvinen.
 
Lisätietoja:
 
Antti Kurvinen, p. 044 751 4257
Jaa tämä ystävällesi