Antti Kurvinen

Kurvinen, Kalli ja Mattila jatkavat Keskustan ryhmäjohdossa, Vehviläinen ehdokas puhemieheksi

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 2.2.2021

Keskustan eduskuntaryhmä on yksimielisesti valinnut kansanedustajat Antti Kurvisen, Eeva Kallin ja Hanna-Leena Mattilan jatkamaan eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Kurvinen on eteläpohjalainen, Vaasan vaalipiiriä edustava toisen kauden kansanedustaja.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkava Kalli on Satakunnan vaalipiiriä edustava, ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Toisena varapuheenjohtajana toimiva pohjoispohjalainen Mattila edustaa Oulun vaalipiiriä. Hän nousi eduskuntaan varasijalta viime vaalikaudella ja uusi kansanedustajan paikkansa vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Eduskuntaryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi on yksimielisesti pohjoiskarjalainen, Savo-Karjalan vaalipiiriä edustava kuudennen kauden kansanedustaja Anu Vehviläinen.

Vehviläinen on toiminut puhemiehenä vuoden 2020 kesäkuusta. Sitä ennen hän on toiminut mm. eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana sekä kunta- ja uudistusministerinä ja liikenneministerinä.

Uusia toimihenkilöitä eduskuntaryhmän kansliaan

Eduskuntaryhmän pääsihteerinä on tämän vuoden alusta toiminut Timo Portaankorva, Anna-Mari Vimparin siirryttyä Keskustan ministeriryhmän valtiosihteeriksi.

Portaankorva on aiemmin toiminut eduskuntaryhmän kansliassa oikeus-, hallinto- ja liikennepoliittisena asiantuntijana.

Oikeuspoliittisena asiantuntijana on aloittanut oikeustieteen maisteri, varatuomari Topi Heinänen. Liikennepoliittisen asiantuntijan sijaisuutta hoitaa eduskunta-avustaja Hannu Puustinen.

Eduskuntaryhmän talous- ja veropoliittinen asiantuntija on valtiotieteen maisteri, ekonomi Tuula Gregory, Tuomas Vanhasen siirryttyä valtiovarainministeri Matti Vanhasen erityisavustajaksi.

Lisätietoja: pääsihteeri Timo Portaankorva, p. 040 590 7956, timo.portaankorva@eduskunta.fi

Jaa tämä ystävällesi