Antti Kurvinen

Kurvinen Kainuussa: Kenelle antaisit kotisi avaimet? – koulutus on tärkeimpiä arjen asioita

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 6.6.2021

Kuntavaaleissa on kyse siitä, kehitetäänkö elinvoimaista koko Suomea vai näivettyvää maata, josta on jäljellä vain Suomi-neidon helma, sanoi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen Kainuussa sunnuntaina.

– Toivon ihmisten miettivän, halutaanko parantaa ihmisten arkea vai antaa ääni apatialle. Hyvä kriteeri ehdokasvalinnalle on, kenelle olet valmis antamaan kotisi avaimet.

– Lähikoulu peruskoulusta toiselle asteelle ja lähikorkeakoulu luovat hyvän elämän, työn ja yrittämisen mahdollisuuksia. Osaavan työvoiman saatavuus on alueiden pärjäämisen elinehto.

Keskusta esittää pienten lasten koulua turvaamaan lähi- ja kyläkouluja. Yhdistämällä varhaiskasvatus, eskari ja 1-2-luokkien koulu samaan paikkaan turvataan tärkeät lähikoulut. Lasten ja perheiden palvelut sekä harrastukset voidaan tuoda osaksi pienten lasten koulua. Vahva koulutien alku antaa parhaat eväät myöhempään elämään.

Oppimistulosten eroja kaupunginosien tai kuntien välillä pitää keskustan mukaan päättäväisesti kaventaa. Yksi harkittava ratkaisu on, että otetaanko käyttöön erityistuki sosioekonomisesti haastavien kaupunginosien ja alueiden koulujen ja päiväkotien kehittämiseen sekä perheiden ennaltaehkäiseviin palveluihin.

– Keskustalaiset eivät hyväksy kehitystä, jossa koulut jakautuvat ”hyviin” ja ”huonoihin” kouluihin. Tavoitteemme on, että lähikoulu on jokaiselle perheelle paras vaihtoehto, Kurvinen sanoi.

Antti Kurvinen kiertää viikonvaihteessa Kainuuta ja Savoa keskustelemassa koulutuksesta, arjesta ja kunnista. Sunnuntaina Kurvinen puhui Ristijärvellä, Paltamossa ja Kajaanissa.

Lisätietoja: Erityisavustaja Markus Ylimaa, puh. 050 374 8192

 

Jaa tämä ystävällesi