Antti Kurvinen

Kurvinen HS:n haastattelussa: \”Minä en keskitä\”

Jaa tämä ystävällesi

Helsingin Sanomat 8.11.2021

Tiedeministeri Antti Kurvinen: Linja korkeakoulu­politiikassa on muuttunut – ”Minä en keskitä”

”Minä en keskitä vaan haluan laajentaa korkeakoulutuksen saavutettavuutta”

Lue koko juttu täältä.

Tällä vaalikaudella on tapahtunut korkeakoulupolitiikassa täyskäännös 10-15 vuotta jatkuneesta keskittämisestä alueellisempaan ja hajautetumpaan järjestelmään.

Tiede- ja kulttuuriministerinä ennen Antti Kurvista olleiden keskustalaisten Hanna Kososen ja Annika Saarikon aikana on lisätty 10 000 uutta aloituspaikkaa. Kurvinen lupaa ministerinä lisätä näitä entisestään.

– Aloituspaikkoja tarvitaan sekä alueellisen tasa-arvon että Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi. Muuttuva työelämä, vientiteollisuus ja hyvinvointipalvelut tarvitsevat entistä koulutetumpaa väkeä koko maassa. Kaikissa maakunnissa, Kurvinen painottaa.

Kurvisen mukaan seuraava vaihe on ammattikorkeakoulujen ja yliopistokeskusten vahvistaminen.

– Visioni on luoda yliopistokeskuksista \”miniyliopistoja\”, Kurvinen sanoo.

Alueelliselle koko Suomen kattavalle korkeakoulutukselle on paljon vastustajiakin. Kurvisen mukaan samat tahot ovat vastustaneet lähes samoin argumentein korkeakoulutuksen laajentamista niin 1950-luvulla Oulun yliopistosta 1990-luvun AMK-uudistukseen.

– Aina kuitenkin koulutusmahdollisuuksien lisääminen on vain lisännyt hyvinvointia Suomessa.
Suomi nousee ja menestyy vain osaamisella, koulutuksella ja sivistyksellä. Tämä on Keskustan linja, toteaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Jaa tämä ystävällesi