Antti Kurvinen

Kurvinen: Henkirikosten uhrien omaisten kärsimyskorvaukset tarvittaessa yhteiskunnan varoista

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan henkirikosten uhrien omaisten on tulevaisuudessa saatava korvaukset henkisestä kärsimyksestä yhteiskunnan varoista, jos rikoksentekijä on varaton.

– Tällä hetkellä valtio ei näissä tapauksissa maksa korvauksia. Läheiset joutuvat surutyön ja raskaan oikeusprosessin lisäksi itse huolehtimaan esimerkiksi siitä, että velka ei pääse vanhenemaan. Pahimmillaan omaiset jäävät vaille minkäänlaista korvausta.

– Raha ei tuo rakasta ihmistä takaisin, mutta kyllä oikeusvaltion tulee huolehtia, että oikeuden päätös tulee todeksi tältäkin osin. Lainsäädäntöä on remontoitava niin, että jos henkirikoksen tekijältä ei saada korvauksia kerättyä, huolehditaan yhteiskunnan varoista uhrin lähiomaisille heille kuuluvat eurot. Tämä on valtiontalouden näkökulmasta pieni kysymys, mutta oikeudenmukaisuuden näkökulmasta valtavan suuri.

Kurvinen esittää uudistusta tänään perjantaina julkaistussa uusimmassa Kurvisen kuunnelmassa. Se on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Kurvisen Facebook-sivulla https://www.facebook.com/KurvisenAntti

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, puhelin 044 751 4257

 

Jaa tämä ystävällesi