Antti Kurvinen

Kurvinen: Hallituksen liikenneväylien korjauspaketti on loistava pohjalaisille

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen kiittelee hallitusta ja liikenneministeri Berneriä tänään julkistetun liikenneväylien korjausvelkapaketin panoksista Vaasan vaalipiirin. Hallituksen kärkihankkeena oleva teiden, ratojen ja vesiväylien peruskorjaus antaa koko valtakuntaan 600 miljoonaa euroa. Vaasan vaalipiiriin hankkeille kohdentuu noin 32 miljoonaa euroa. Korjausvelkaa koko maassa on nyt noin 2,4 miljardia euroa. Kaikkineen teiden ja muiden väylien kuntoon laittamiseen osoitetaan tällä vaalikaudella yhteensä noin miljardi euroa (nyt päätetty 600 milj. euroa + myöhemmin päätettävä 364 milj. euroa).

Hankkeilla voidaan uskottavasti lyhentää korjausvelkaa. Kokonaisuus tasapainottaa Suomen alueellista kehitystä. Teitä ja muita väyliä aletaan vihdoin laittaa kuntoon koko maassa. Varsinkin teiden osalta painopistettä siirretään perustienpitoon ja alempiasteisiin teihin. Korjausvelan kohteiden osalta on painotettu positiivisia vaikutuksia työllisyyteen ja yrittäjyyteen. Huonossa kunnossa olleiden väylien remontoinnilla autetaan maatalouden ja yritysten kuljetuksia ja helpotetaan monen maaseutupaikkakunnan saavutettavuutta. Kohteiden valinnassa on painotettu myös palautetta väylien käyttäjiltä.

– Koko korjausvelkapaketti on erittäin iloinen asia suomalaisille tien ja junan käyttäjille. Nämä korjaushankkeet kohdistuvat alueellisesti tasapuolisesti painottuen maakuntien Suomen tieverkkoon. Tällä kärkihankkeella Keskusta osaltaan lunastaa viime kevään vaaleissa antamaansa lupausta laittaa Suomi kuntoon, linjaa Kurvinen.

Korjaushankkeissa on monia odotettuja ja pitkään toivottuja kohteita pohjalaismaakunnissa.

– On erityisen hienoa, että vihdoin kantatie 63:n välille Evijärven kirkonkylästä Inankylään saatiin 3,6 miljoonan rahoitus. Tiellä liikkuu runsaasti raskasta liikennettä sekä erityisesti maa- ja elintarviketalouden kuljetuksia. Lisäksi on huomioitava, että yhteys on lyhin reitti Tampereelta Ouluun ja Rovaniemelle. Yhdessä nyt valmistuvan Seinäjoen Itäväylän kanssa tämä hanke lyhentää merkittävästi kuljetusten aikoja, kun kuljettajien lepotaukoja ei tarvitse pitää samalla tavoin kun nyt. Yhteys myös yhdistää ja vaikuttaa neljään maakuntaan: Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa, sanoo Kurvinen.

– Huonokuntoisten päällysteiden uusimisesta haluan nostaa esille muun muassa Ylihärmä-Ylistaro välin 0,4 miljoonan euron hankkeen ja Vöyri-Vähäkyrö välin parantamisen. Myös Ilmajoella on kaksi tärkeää seututien parannusta ja useampi seututien kunnostus on myös Kurikka-Suupohja seudulla.

– Koko Suomen saavutettavuuden kannalta erittäin tärkeä on 3 miljoonan euron investointi pääradan vaihteiden uusimiseksi Seinäjoen ja Tampereen välillä, toteaa Anti Kurvinen.

Kurvinen pitää myös hyvänä hankelistassa olevaa noin 5 miljoonan yleistä varausta Äänekosken biotehtaan tarvitsemien teiden ja agrobioteollisuuden käyttämien sorateiden kunnostamiseen. Tästä potista on mahdollista jakaa rahaa pienempiin teiden korjauksiin.

 

Jaa tämä ystävällesi