Antti Kurvinen

Kurvinen eduskunnan hallintovaliokunnan kanssa Japaniin

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen kuuluu eduskunnan hallintovaliokunnan valtuuskuntaan, joka tekee opinto- ja tutustumismatkan Japaniin 7.–15. lokakuuta.

Matkan pääaiheita ovat onnettomuuksien ennalta estäminen ja vahinkojen minimointi, järjestäytyneen rikollisuuden torjunta, alue- ja metropolihallinnon järjestämisen haasteet, vanhenevan väestön ja alhaisen syntyvyyden taloudelliset vaikutukset sekä vierastyövoiman määrän kasvu Japanissa.

– Tapaamme ministeriöiden ja aluehallinnon sekä paikallistason asiantuntijoita. Tutustumme muun muassa Tokion onnettomuusvalmiuskeskukseen, Fukushiman ydinvoimalaan ja MIRAIKAN-innovaatiokeskukseen. Vierailemme mm. Japanin parlamentin ylähuoneessa, Tokion metropolihallinnossa, oikeusministeriössä, sosiaali- ja terveysministeriössä sekä viestintä- ja sisäministeriössä, Kurvinen kertoo.

Kurvisen lisäksi matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Juho Eerola (ps.), varapuheenjohtaja Timo V. Korhonen (kesk.), Elsi Katainen (kesk.), Wille Rydman (kok.), Sirpa Paatero (sd.), Joona Räsänen (sd.), Kari Kulmala (si.) ja Matti Semi (vas.) sekä valiokuntaneuvos Ossi Lantto.

Jaa tämä ystävällesi