Antti Kurvinen

Kurvinen aktiivimallista: \”Uusia työpaikkoja ja työllisyyspalveluita joka puolelle Suomea – ei Mykkäsen ja Vartiaisen pakkolähdöille\”

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan varapuheenjohtaja, kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen korostaa vuoden alusta voimaan tulleen työttömyysturvan aktiivimallin edellyttävän työllistymistä tukevien palvelujen ja työtoiminnan tarjoamista kaikkialla Suomessa – myös maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa. Lisäksi hän toivoo vielä selvitettävän lisää vaihtoehtoja sille, miten työtön voi täyttää ns. aktiivisuusvelvoitteensa. Jo eduskunnan hyväksymä lausuma edellyttää seuraamaan sitä, miten malli käytännössä alkaa toimia.

– Toisin kuin opposition propagandassa on väitetty, aktiivimallin tarkoitus ei missään tapauksessa ole rangaista siitä, jos töitä ei ole tai työnhaku ei tuota tulosta. Mallin edellyttämän aktiivisuuden voi toteuttaa myös osallistumalla työllistymistä edistävään TE-palvelujen toimintaan. Mallin oikeudenmukaisuus varmistetaan vain sillä, että näitä palveluja on tarjolla kaikkialla Suomessa ja myös pienemmillä paikkakunnilla, sanoo Kurvinen.

Kurvinen tyrmää vuodenvaihteessa julkisuudessa olleiden Kokoomuksen poliitikkojen ministeri Kai Mykkäsen ja kansanedustaja Juhana Vartiaisen ulostulot siitä, että aktiivisuusmallin mahdolliset ongelmat pitää ratkaista työttömien muuttamisella pois kotiseuduiltaan.

– Mykkäsen ja Vartiaisen kannanotot edustavat sellaista keskittämispolitiikkaa, jota Keskusta ei kannata, edistä eikä hyväksy. Ei pakkolähdöille! Eri puolueiden arvomaailmat tulevat tässä vahvasti esiin. Me Keskustassa haluamme ennen kaikkea luoda uusia työpaikkoja jokaiseen Suomen kolkkaan ja myös työllisyyspalveluita on tarjottava tasa-arvoisesti joka puolella, linjaa Keskustan varapuheenjohtaja.

– Parasta työttömyyden hoitoa on kuitenkin talouden kestävä kasvu ja sitä kautta työllisyyden paraneminen. Keskustajohtoisen hallituksen ponnisteluilla työllisyysaste on kahdessa ja puolessa vuodessa nostettu 70 prosenttiin ja työ jatkuu myös vuonna 2018. Työttömyys ei ole mikään saavutettu etu. Aktivointi on välittämistä, ei ihmisten jättäminen passiivisena koteihinsa, päättää Kurvinen.

Jaa tämä ystävällesi