Antti Kurvinen

Kuntapäättäjille kunnianpalautus

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 13.2.2021
Suomessa tarvitaan kuntapäättäjien kunnian palautus, sanoi Kunnallisalan kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kurvinen avatessaan AlfaTV:llä säätiön YhteisKunta – vaaleja kohti! -lähetyksen. Kunnallisen luottamushenkilön asemaa täytyy vahvistaa.

Apua ja tukea tulee olla nykyistä paremmin tarjolla lastenhoitoon, jotta nuoret isät ja äidit kykenevät osallistumaan kuntademokratiaan. Ansionmenetyksen korvauksia tulee tarkistaa niin, että työikäisillä on aina aito mahdollisuus lähteä luottamustoimiin.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus osoitti, entistä useampi kavahtaa kunnallispolitiikkaa, koska päättäjä kohtaa nykyään nettihäirintää, kiusaamista ja maalittamista, somessa ja jopa uhkailua. Eduskunnassa on käsittelyssä lakiesitys, jolla pyritään puuttumaan uhkailuun, joka liittyy asianosaisen työhön tai luottamustehtävään.

Ennen kaikkea kuitenkin kuntapäättäjiin kohdistuvan häiriökäyttäytymisen kitkemiseksi tarvitaan asenteen muuttamista koko yhteiskunnassa; sivistystä ja valistusta. Asennemuutosta tarvitaan nyt etenkin työpaikoilla. Ennen oli kunnia-asia, jos työntekijä oli mukana kunnallisessa päätöksenteossa. Nykyään työnantajat suhtautuvat liian usein kriittisesti työntekijöidensä ehdokkuuteen.

Vetoan kaikkiin työnantajiin, että rohkaisitte henkilöstönne lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi. Kunnallisesta päätöksenteosta saa paljon osaamista myös siviilitöihin.

Lisätietoja:
Kunnallisalan kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen, 044 751 4257.

Jaa tämä ystävällesi