Antti Kurvinen

Keskustan Kurvinen: Suomen maahanmuutto kaipaa jämäkkää keskilinjaa

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 6.8.2017

Keskustan varapuheenjohtaja kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen kaipaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ja keskustelu maahanmuutosta kaipaa ”keskustalaista linjaa”. Syksyn 2015 turvapaikkakriisin jälkeen asenteet ovat koventuneet ja kärjistyneet ja keskustelua maahanmuutosta hallitsevat mediassa ja sosiaalisessa mediassa ääripäät. Keskustan varapuheenjohtaja haluaa rakentaa kolmannen vaihtoehdon suhtautumisessa maahanmuuttoon ”rajat kiinni” ja ”rajat auki”-linjojen väliin.

– Keskustelu maahanmuutosta uhkaa taas hiiltyä perussuomalaisten tulevan presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren ulostulojen vuoksi. Huhtasaaren linjan maahanmuuttoon sekä kansainvälisyyteen voisi kiteyttää, että ”ämpäri päähän”. Hänen kantansa vaikuttaa olevan Suomen eristäytyminen, rajojen tiukka sulkeminen ja pelon lietsonta. Se ei vastaa Keskustan arvoja ja politiikkaa, Kurvinen suomii.

– Toisaalta suomalaiset punavihreät uskovat, että rajakontrollin ja maahanmuuton säätelyn lopettaminen loisi jonkun maanpäällisen onnelan. Punavihreät vaikuttajat haluaisivat ottaa Suomeen kaikki, jotka vain tänne jotenkuten pystyvät hankkiutumaan. On päivänselvää, että pienen maan kestokyvyllä on rajansa, linjaa Kurvinen.

Kurvinen kaipaa Suomen maahanmuuttokeskusteluun jämäkkää keskilinjaa. Keskilinjan maahanmuuttopolitiikan perustoja ovat inhimillisyys ja lain kunnioittaminen sekä maahanmuuton pitäminen hallittuna. Keskustan varapuheenjohtaja pitää oleellisimpina Keskustan maahanmuuttopolitiikassa kotouttamista, työtä ja opiskelua sekä oikeusvaltion periaatteita.

– Keskustan linja on, että pidetään pää kylmänä mutta sydän lämpimänä. Mielestäni Suomen pitäisi pyrkiä ottamaan enemmän kiintiöpakolaisia ja vähentää turvapaikanhakijoiden määrää. Pakolaisten taustat tunnetaan, sillä ne on selvitetty esim. YK:n ylläpitämillä pakolaisleireillä. Turvapaikanhakijoiden taustoja on vaikea selvittää ja se pitää tehdä yksittäistapauksittain. Työperäistä maahanmuuttoa pitää vahvistaa ja ulkomaisia opiskelijoita pitää saada lisää Suomeen. Turvapaikanhakijoille kuuluu vahva oikeusturva valitusoikeuksineen, mutta kielteisen päätöksen saaneiden palautusten on oltava toimivia.

– EU:n ulkorajat pitää tilkitä kuntoon. Tällä turvaamme Suomelle taloudellisestikin erittäin tärkeän vapaan liikkuvuuden EU:ssa. Rajatarkastukset mm. Ruotsin rajalle maksaisivat elinkeinoelämälle. Oleellisinta on, että kaikki Suomeen muuttavat kotoutuvat oppien yhteiskuntamme pelisäännöt. Työ ja koulutus ovat parhaita lääkkeitä niin maahanmuuttajalle kuin kantasuomalaiselle, Keskustan Kurvinen hahmottelee uutta linjaa.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen puhui Haapaveden Keskustan kesäjuhlassa tänään 6.8.2017.

Lisätietoja: Antti Kurvinen, puh. 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi