Antti Kurvinen

Kurvinen saunalauttojen puolella

Jaa tämä ystävällesi
Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Kurvinen Kauhavalta haluaa selkeyttää ja helpottaa vesistöissä liikkuvien saunalauttojen asemaa ja niitä koskevaa sääntelyä. Kurvinen on jättänyt saunalauttoja rasittavasta byrokratiasta ja niitä koskevista sekavista lupavaatimuksista kirjallisen kysymyksen hallitukselle.
Saunalautat merkitään venerekisteriin ja ovat näin kulkuneuvoja ja siten Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin valvonnan alaisia. Lautoilla oleviin rakennuksiin suhtautuminen vaihtelee. Osassa maata ELY-keskukset rinnastavat saunat rantarakentamiseen ja edellyttävät rakennuslupaa. Näissä tilanteissa laiturin osoittaminen lautoille vaatisi laitureiden kaavoittamista tähän tarkoitukseen. Tämä olisi hallinnollisesti raskas ja monimutkainen toimintatapa. Taas toisaalla eri ELY-keskusten alueilla suhtautuminen on paljon joustavampaa ja saunalautoille annetaan tavallisia venepaikkoja.
– Saunalauttoja on erilaisia: osa on yksityisessä käytössä olevia vapaa-ajan välineitä ja osa taas matkailu- ja ravintola-alan bisnestä. Saunalautta on 2010-luvun Suomen kehittyvää ja muuttuvaa sauna- ja kesäkulttuuria, sanoo Kurvinen. 
Saunalauttojen kohtelu on eriarvoista ja linjatonta suhteessa saunalla varustettuihin veneisiin, joissa voi yöpyä. Lautalta vaaditaan paikoitellen sellaisia rakennuslupia, joita veneille ei kuvitellakaan. 
– Trendikkäisiin niin vapaa-ajan harrastuksissa kuin palveluyrittäjyydessä mukana oleviin saunalauttoihin kohdistuvaa sekavaa ja raskasta byrokratiaa ei voi pitää Sipilän hallituksen hallitusohjelman mukaisena, linjaa Kurvinen. 
– On välttämätöntä, että tuhansien järvien ja jokien Itämeren maahan saadaan valtakunnallinen ohjeistus saunalauttojen vaatimista luvista ja lauttojen rekisteröimiskäytännöistä, toteaa juhannuksen jälkeisestä eduskunnasta Keskustan Antti Kurvinen.
 
Lisätietoja:
Antti Kurvinen,
p. 044 751 4257
 
 
Jaa tämä ystävällesi