Antti Kurvinen

Keskustan Kurvinen: Jatkossa valitusoikeus niillä joita kaava koskettaa

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Verkkouutisissa 11.10.2015

Keskustan kansanedustajan mukaan kaava-asioihin on valmisteilla merkittäviä muutoksia.

Kansanedustaja Antti Kurvisen (kesk.) mukaan valmistelu kaava-asioiden muutoksenhaun käytäntöjen uudistamiseksi ympäristöministeriössä on edennyt hyvin. Tavoitteena on hänen mukaansa muuttaa kaava-asioiden valituslaji hallintovalitukseksi ja ottaa kattavasti käyttöön valituslupa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa kaavoista valitusoikeus olisi lähinnä tahoilla, joiden elinpiiriä tai omaisuutta kaava oikeasti koskettaa, Kurvinen sanoo blogissaan.

Kaavoituksen ja rakentamisen sujuvoittamista valmistelee hänen mukaansa oma työryhmä, jonka tarkoituksena on lyhentää kaavoituksen ja rakentamisen päätösprosesseja. Tähän liittyen ELY-keskusten rooli on tarkoitus muuttaa kaavoitus- ja rakentamisasioissa enemmän neuvoa-antavaksi. Tehtäviä on tarkoitus siirtää kuntiin, eikä maakuntien yleiskaavojakaan enää tarvitsisi vahvistaa ympäristöministeriössä.

– Valitusmahdollisuus olisi jatkossakin naapureilla ja muilla asianosaisilla, mutta kiusan tekeminen ja politikointi oikeusturvakeinoilla saataisiin loppumaan.

Teksti: Perttu Koistinen

Jaa tämä ystävällesi