Antti Kurvinen

Kurvinen haluaa kotikaupunkinsa Kauhavan mukaan Altian osakeantiin

Jaa tämä ystävällesi

TIEDOTE 5.3.2018
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen haluaa kotikaupunkinsa Kauhavan osallistuvan valtionyhtiö alkoholivalmistaja Altian osakeantiin. Kurvinen on myös Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Valtio ilmoitti 23.2. listaavansa Altian Helsingin pörssiin niin, että valtion omistusosuus jää kolmasosaan. Osakeannin jälkeenkin tavoitteena on edelleen yhtiön säilyttäminen pääosin kotimaisessa omistuksessa.

Antti Kurvinen on aiemminkin syksyllä 2017 ja jo vuonna 2014 eduskunnan antaessa myyntivaltuudet yhtiöstä julkisesti toivonut pohjalaisten pörssiyhtiöiden ja sijoittajien kokoavan voimansa ja hankkivan ison omistusosuuden Etelä-Pohjanmaalle ja Vaasan vaalipiirin alueelle erittäin tärkeästä yhtiöstä.

– Olen edelleen sitä mieltä, että pohjalaisten elinkeinoelämän toimijoiden olisi syytä olla aktiivisena Altian listautumisessa. Nyt myös ainakin Ilmajoen kunta selvittää mahdollisuuttaa ostaa Altian osakkeita osakeannissa. Mielestäni kuntakentän pitäisi miettiä myös laajemmin, voisivatko ne elinkeinopoliittisilla perusteilla lähteä mukaan osakeantiin. Todennäköisesti yhtiö olisi myös finanssisijoituksena hyvä kunnille. Näen kunnan laajan yleisen toimialan mahdollistavan hallitut tälläiset sijoitukset, toteaa Kurvinen.

Kauhavalainen Kurvinen korostaa, että Altian tulevaisuudella ja Koskenkorvan etanolitehtaan jatkokuvioilla on erittäin suuri merkitys Kauhavan kaupungille. Kurvisen kotikunta on Suomen maatalouden kaikissa rankingeissa mm. tilojen määrissä ja maataloustulon määrässä top3:ssa. Kauhavan tulevaisuudelle on iso merkitys sillä, miten ohratilojen raaka-aineelle löytyy ostajia.

– Kauhavalla on erittäin paljon kasvinviljelytiloja ja ohranviljelyn tulevaisuudelle on suuri merkitys sillä, miten tekeminen Koskenkorvalla Altian tehtaalla kehittyy. Tämän vuoksi katson, että Kauhavan kaupungin tai jonkin sen konserniyhtiön pitäisi merkitä järkevä, kohtuullinen määrä Altian osakkeita itselleen tulevassa osakeannissa, Keskustan varapuheenjohtaja Kurvinen linjaa.

– Toivon, että Kauhavan mukaantulo antiin vahvistaa entisestään maakunnallista ja suomalaista omistajuutta listautumisen jälkeenkin.

Lisätietoja:
Antti Kurvinen, 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi