Antti Kurvinen

Keskustalla on rakentavampi vaihtoehto vuoden 2024 budjetiksi

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen puhe Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Lahdessa 25.11.2023
(muutosvarauksin)

Keskustalaiset, suomalaiset, tämän maan tulevaisuuden ei tarvitse olla oikeiston leikkaus- ja keskittämispolitiikkaa. Tämän maan tulevaisuuden ei tarvitse olla vasemmiston velka- ja alijäämäpolitiikkaa. Tämän maan tulevaisuuden ei tarvitse olla kahtiajakoa. Tämä maan tulevaisuuden ei tarvitse olla vastakkainasettelua. On kolmas vaihtoehto. Keskustan vaihtoehto.

Nyt on valoa Perussuomalaisille, jotka pimeydessä vaeltavat!

Lukekaa tämä opus, keskustalaiset. Lukekaa tämä opus Orpo ja Lindtman! Lukekaa tämä opus, suomalaiset. Suomea voi rakentaa ilman, että köyhimmiltä viedään tuhkatkin pesästä ja valot sammutetaan puolesta maasta. Suomea voi rakentaa ilman, että isänmaa ajetaan vararikkoon tai ulkomaisten lainoittajien kontrolliin.

Hyvät kuulijat,

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten piti muuttaa Suomen suunta. Kokoomuksen ja Perussuomalaisten piti lopettaa velaksi eläminen. Suomen suunta on muuttunut. Ei parempaan, vaan koko ajan huonompaan päin. Isänmaan tilanne on sysivakava.

Tässä maassa kasvavat vain työttömyys ja velka. Ministerit seisovat tumput suorina, kun ihmisiltä menee työpaikkoja alta, yrityksiä kaatuu ja Suomen talous luisuu alamäkeen. Talvesta uhkaa monessa kodissa ja monella työpaikalla tulla todella kylmä. Hyytävä. Jotain pitää tehdä ja pian.

Keskustan vaihtoehdossa vedetään ruksit tolkuttoman Turun tunnin junan päälle. Laittaisimme rahat etenkin rakennusalan työpaikkojen turvaamiseen sekä itäisen ja Pohjois-Suomen tukemiseen. Talouden syöksy pitää oikaista. Pitää rakentaa kasvua, koska ei Suomi pelkällä talouden matokuurilla nouse.

Samaan aikaan velkaa otetaan ensi vuonna lähes 12 miljardia euroa. Vaalikauden aikana velkaa aiotaan ottaa lisää noin 50 miljardia euroa. Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat pettäneet vaalilupauksensa. Keskustan vaihtoehdossa velkaa otetaan vähemmän kuin Orpo ja Purra ottavat.

Yksi syy siihen on, että me emme alentaisi hyväosaisten veroja velaksi. Se on vastuutonta politiikkaa, kun maa on korviaan myöten veloissa. Se on epäoikeudenmukaista politiikkaa, joka ei kerta kaikkiaan mene tavalliselle ihmiselle jakeluun.

Myös Keskustan vaihtoehdossa säästetään. Kun maa huojuu vararikon partaalla, säästää pitää. Siksi tämä opus ei ole mikään politiikan karkkikauppa. Kaima-Lindtman voi luvata kuun taivaalta. Keskusta ei sitä tee. Me emme kuitenkaan leikkaisi perheiltä. Me emme myöskään ajaisi alas neuvoloita, terveysasemia, hoivakoteja taikka vuodeosastoja, koska lähipalvelut ovat ihmisten arjessa tärkeitä.

Hyvä puoluevaltuusto, nämä eivät ole pieniä eroja. Nämä ovat pohjamutiin käyviä linja- ja arvoeroja Keskustan ja oikeiston välillä. Keskustan vaihtoehto on tavallisten ihmisten asioiden hoitamista kuntoon. Keskustan vaihtoehto on parempaa arkea ja varmempaa tulevaisuutta. Me olemme rakentavampi ja vastuullisempi vaihtoehto. Keskusta on tavallisen ihmisen vaihtoehto!

Jaa tämä ystävällesi