Antti Kurvinen

Keskustalaiset tiukkoina – sisäministeriöltä vaaditaan toimia poliisiasemien säilyttämiseksi miehitettyinä

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kansanedustajat ja eduskunnan poliisiasioita käsittelevän hallintovaliokunnan jäsenet Elsi Katainen, Antti Kurvinen, Mikko Kärnä ja Juha Pylväs ovat tänään jättäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen poliisilaitosten toimipisteiden miehittämisestä.

– Pääpoliisiasemien ja poliisiasemien sijoittumisesta päätettiin vaikeiden ja pitkällisten poliittisten neuvottelujen tuloksena. Päätös kuvastaa koko Juha Sipilän hallituksen poliittista tahtotilaa asemaverkoston alueellisesta kattavauudesta. Nyt tätä tahtotilaa ollaan kuitenkin ohittamassa poliisin operatiivisilla päätöksillä. Poliisi ei esimerkiksi aio enää sijoittaa pysyvää poliisipartiota Enontekiölle ja Ilomantsiin, vaan asemat aiotaan jättää kylmiksi. Tällaiset päätökset ovat kestämättömiä ja ne kyseenalaistavat eduskunnan valtaa maan ylimpänä päätöksentekijänä.

Kansanedustajat kysyvät hallitukselta ja sisäministeriöstä mihin toimiin ne ryhtyvät, että poliittisesti päätetyn poliisiasemaverkoston kaikki asemat säilyvät miehitettyinä. Lisäksi kansanedustajat tiedustelevat katsooko hallitus, että poliisihallinnolla on oikeus ohittaa poliittiset päätökset tällä tavalla.

Lisätietoja:
Elsi Katainen, p. 050 512 2362
Antti Kurvinen, p. 044 751 4257
Mikko Kärnä, p. 040 143 8941
Juha Pylväs, p. 040 588 4536

Jaa tämä ystävällesi