Antti Kurvinen

Kauhava positiiviseen kierteeseen

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Komiat-lehdessä 11.10.2017
Kauhava on ollut viime vuosina negatiivisen kierteen pyörteessä. Väestökehityksemme on kääntynyt pahasti miinukselle.

Olemme valmistelemassa Kauhavan kaupungille uutta kuntastrategiaa, joka tähtää kymmenen vuoden päähän. Nyt on se hetki, kun meidän täytyy osata miettiä esimerkiksi uusia tapoja sitouttaa lapsiperheitä paremmin Kauhavaan.

Meidän työpaikkaomavaraisuus on toistaiseksi ollut oikein hyvä. Siitäkin huolimatta, että lentosotakoulun lakkauttaminen oli Kauhavalle isku, josta toipuminen on vaatinut veronsa. Myös Prima-Powerin tekemä muuttopäätös Seinäjoelle oli kova paikka.

Meillä on innovatiivisia yrityksiä, jotka vauhdittavat meidät omalta osaltaan saamaan positiivista virettä koko kaupungin kehittämiseen. Haasteemme onkin saada kaupungissa työn perässä pendelöivät ihmiset asettumaan paikkakunnallemme.

Meidän on luotava yhdessä Kauhavasta paikka, joka tarjoaa hyvän elämän eväät vauvasta vaariin. Meillä on tehty esimerkiksi isoja investointipäätöksiä, joilla turvataan laadukkaat lasten päivähoito- ja koulupalvelut.

Meillä on kaupungissa yksi maamme parhaista matkailuvalteista. Valtatie 19:ää ja rautateitse valuva ihmisvirta PowerParkin ympäristöön heijastelee hyvää koko alueelle.  

Kauhavan keskeinen sijainti pohjalaismaakuntien ytimessä onkin meille suuri mahdollisuus. Maakunta- sekä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus viedään nyt maaliin. Meidän on aika tehdä työtä, jolla luomme Kauhavasta aidosti vahvan pohjoisen Etelä-Pohjanmaan keskuksen.

Haastankin kaikki pohtimaan, millaista kipinää Kauhava ja täällä toimivat ihmiset, yhteisöt ja yritykset kaipaisivat juuri nyt? Vain me itse voimme vaikuttaa positiivisen kierteen synnyttämiseksi.

Jaa tämä ystävällesi