Antti Kurvinen

Kansanedustaja Kurvinen hyväksyy tiukoin ehdoin vastaanottokeskuksen Kauhavalle

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kansanedustaja, Kauhavan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Antti Kurvinen on valmis hyväksymään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Kauhavalle tiukoin ehdoin.

Kurvinen korostaa, että käsillä on koko Eurooppaa vavisutteleva kriisi, joka on yllättänyt monet muutkin kuin kauhavalaiset.

– Kysymys turvapaikanhakijoista ja heidän kanssa pärjäämisestä ei ole Kauhavan kysymys. Se ei ole edes yksin Suomen kysymys. EU ja Euroopan valtiot ovat pahimman pakolaisongelman edessä sitten 2.maailmansodan. Kauhavakaan ei ole lintukoto tai umpiperä, emmekä pääse pakoon maailman mitään ilmiötä. Fakta on, että maassamme on taivasalla ihmisiä, joiden alkuperä ja tausta on selvitettävä. Tämän ongelman ratkaisemisesta on kysymys, linjaa Kurvinen.

Kurvinen katsoo, että vastaanottokeskus voidaan hyväksyä vanhan Lentosotakoulun alueelle neljän reunaehdon toteutuessa.

– Ensinnäkin kantokykymme on pieni. Emme voi ratkaista maailman hätää ottamalla kaikki mahdolliset tulijat. Ottaen huomioon Kauhavan koon vastaanottokeskuksen asukkaita tulisi olla alle 200.

– Toiseksi jo turvapaikanhakijoiden kuulemisten ja käännytysten jouhevuuden vuoksi sisäministeriön on avattava Kauhavalle poliisiasema tai ainakin poliisiaseman sivutoimipiste. Turvallisuustilanne vaatii vahvistamista, sanoo kansanedustaja Kurvinen.

– Kolmanneksi näkisin, että Kauhavan yläkoulun väliaikaisen väistötilan paikkaa pitää miettiä. Vastaanottokeskus ei voi toimia samoissa tiloissa koulun kanssa. Neljänneksi tässä tilanteessa valtion on korvattava kaupungille kaikki mahdolliset kulut peruspalvelujen järjestämisestä vastaanottokeskuksen asukkaille.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja kehottaa niin vastaanottokeskusta kannattavia kuin vastustavia laittamaan jäitä hattuun. Kauhavalaisen keskustelun taso mittaa kaupungin todellisen suvaitsevaisuuden ja sivistyksen.

– Kauhavalla on satoja työn ja rakkauden perässä saapuneita maahanmuuttajia. Kokemuksemme maahanmuutosta ovat todella hyviä. Tätä ei nyt saa tärvätä. Minä haluan rakentaa Kauhavaa avoimena ja kansainvälisenä kaupunkina. Emme hyväksy emmekä koskaan tule hyväksymään Kauhavalla rasismia missään muodossa.

Eduskunnan hallintovaliokunnassa istuva Kurvinen näkee turvapaikkakriisin ratkaisemisen vaativan järeitä toimia valtakunnan tasolla ja EU:ssa.

– Ainoa kestävä tie on rauhan luominen Lähi-itään ja rajoillemme. Lähtömaihin tulisi perustaa EU:n lipun alla toimivia vastaanottokeskuksia, joissa jo paikan päällä selvitettäisiin, ketkä ovat oikeutettuja turvapaikkaan. Euroopassa voitaisiin väliaikaisesti ottaa rajakontrolli takaisin käyttöön. Suomen täytyy päivittää lista turvallisista maista, joihin henkilö voidaan nopeasti käännyttää, Kurvinen listaa keinoja kriisin ratkaisemiseen.

Jaa tämä ystävällesi