Antti Kurvinen

Kaikille hyvä olo

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Aviisissa 29.1.2016

Vuoden päätteeksi on aina hyvä katsoa hieman taaksepäin. Tehdä oma henkilökohtainen tilinpäätös ja käydä lyhyesti läpi missä onnistuin, mikä nousi haasteeksi ja mikä vaatii korjausliikkeitä. Oma olo kertoo parhaiten sen, mitä jäi viivan alle.

Uuden vuoden kanssa on helpompi lähteä liikkeelle, kun on hetken pohtinut mennyttä.

Sipilän hallituksen tavoitteena on saada Suomi kuntoon ja nousuun. Haluamme, että velaksi eläminen loppuu, ihmiset pääsevät töihin ja hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan konkurssilta.

Valtion ensi vuoden budjetti on 55,5 miljardia euroa. Tavoitteena on tukea Suomen talouden elpymistä ja työllisyyden parantumista. Tällä turvataan julkiset palvelut ja sosiaaliturvan rahoitus, jotta heikoimmista pystytään pitämään huolta myös tulevaisuudessa.

Maamme talous on lähtenyt vihdoin kasvuun ja työttömyys alenee. Tämän myönteisen kehityksen voimistaminen on kaikin tavoin keskustalaisten ykkösasia. Tästä hyötyvät pidemmällä aikavälillä kaikki suomalaiset.

Kun taloudessa on positiivisia näkymiä, täytyy panostaa eriarvoisuuden vähentämiseen. Yhteiskuntaamme on alkanut vaivata erojen kärjistyminen. Hyvinvoivat voivat yhä paremmin, kun taas huonosti pärjäävät voivat yhä huonommin. Tämä kehitys uhkaa koko suomalaista elämäntapaa.

Hallitus on tehnyt konkreettisia tekoja eriarvoisuutta vastaan: omaishoitoon on panostettu, korotettu takuueläkettä ja parannettu veteraanien palveluja. Uskon, että eriarvoisuuden vähentämiseen auttaa myös perustulo. Sipilän hallitus on ensimmäinen hallitus historiassamme, joka uskaltaa testata, miten vastikkeeton ja yksinkertainen sosiaaliturva vaikuttaa ihmisten taloudelliseen ja henkiseen aktiivisuuteen.

Keskustassa meillä on tahtotilana rakentaa yhteistä Suomea, jossa päätökset tehdään ihmisten lähellä, kotikunnassa. Suomi on saatava kuntoon ja arjen apu sekä tuki sitä tarvitsevalle.

Haluan kiittää kaikkia Aviisin lukijoita kuluneesta vuodesta 2016 ja toivottaa hyvää uutta vuotta.

Jaa tämä ystävällesi