Antti Kurvinen

Juristikirje: \”Tästä Lakimiespäivässä puhuttiin\”

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu
suomenlaki.com Juristikirjeessä 7.10.2015

Juristikirje kysyi Lakimiespäivän osanottajilta, mistä Finlandia-talon käytävillä oikein puhutaan.

Reilusti yli tuhat lakimiestä kokoontui Finlandia-taloon 44. Lakimiespäivään. Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo sai Lakimiesliiton myöntämän K.J. Ståhlberg -mitalin.

Twitterissä kohistiin eritoten päivän key note speaker Bruce Oreckin puheesta, jonka mukaan yhdysvaltalaisen asianajotoimiston riski joutua hakkeroiduksi asteikolla 1-10 on 11. Tästä syystä asiakastiedot tulisi säilyttää offline-järjestelmissä.

Hyviä uutisia kuultiin muun muassa Anna Ronkaisen puheessa, jossa todettiin, että riski että robotti korvaa esimerkiksi asianajajan on pieni.

Mutta mistä käytävillä puhuttiin? Juristikirje kysyi.

Lakimiesliiton Mikko Salo: ”Odotan Bruce Oreckin puheenvuoroa. Oreckille annettiin keynote-puhujana aiheen suhteen vapaat kädet. Hän sivunnee kuitenkin jotain päivän teemoista: korruptiota, turvallisuutta tai tulevaisuutta.”

Lakimiesliiton Jorma Tilander: ”Koskelon ja Nissisen puheenvuorojen avoimuus, suoruus ja selkeys puhuttavat.”

Asianajaja Jouni Gauriloff: ”Korruptiota käsittelevät puheenvuorot herättävät varmaan paljon keskustelua.”

Kansanedustaja Antti Kurvinen: ”Käräjäoikeusuudistus ja sen seuraukset.\”

Nuoret Lakimiehet ry:n (NuLa) Kristiina Lindholm ja Hanna-Maria Seppä: ”Kaikkialta saa karkkia, mutta mistään ei saa sitä niin hauskasti kuin Nuoret Lakimiehet ry:n messutiskiltä eli onkimalla, joten tietenkin kaikki puhuvat aiheesta. Toivomme, että tilaisuuden puhujat Bruce Oreck ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström tulevat onkimaan.

Asianajajaliiton Janne Laukkanen: ”Uskon, että Pauliine Koskelon puheenvuoro herättää ihmisiä. Hän totesi, että jos oikeusvaltion puolustaminen ei muita kiinnosta, lakimiesten rooli sen puolustamisessa korostuu.”

Asianajajaliiton Minna Melender: ”Uskon, että oikeuslaitoksen ihmisten kanssa puhutaan ainakin oikeuslaitoksen tulevaisuudesta ja suunnitelmista, sekä mahdollisen uuden tuomioistuinviraston toteutumisesta.”

 

Jaa tämä ystävällesi