Antti Kurvinen

Ilkka: Kurvinen peruuttaisi Altian myyntivaltuudet

Jaa tämä ystävällesi

Ilkka 16.5.2015

\"Antti_ilkka\"

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vaatii, että Altia on pidettävä suomalaisten käsissä. Paras ratkaisu olisi yhtiön myyntivaltuuksien peruuttaminen. Kuva: Matti Hautalahti

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vaatii tulevaa hallitusta selkeyttämään valtion omistajaohjauksen pelisääntöjä ja omistajapolitiikan roolin avointa ja perusteellista perkaamista.

Ilmajoella Ilkan markkinoilla lauantaina puhunut Kurvinen näkee omistajaohjauksessa useita kehittämisen paikkoja.

– Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin rooli tulee miettiä. Poliittisten päättäjien on analysoitava, mitkä veronmaksajien omistamat yhtiöt ovat sillä tavalla strategisia, että niiden omistaminen on välttämätöntä huoltovarmuuden tai yhteiskunnallisten tavoitteiden toteuttamiseksi, sanoo Kurvinen.

– Mielestäni pitäisi myös linjata, onko kansantalouden kannalta parempi myydä valtion omaisuutta ja sijoittaa kertyviä varoja uuteen kasvuyrittäjyyteen vai pitää miinusmerkkisten korkojen aikakaudella hyvää tuottoa maksavia sijoituksia valtion sijoitussalkussa. Molempia tarvitaan, mutta yhteistä omaisuutta ei saa myydä kevein perustein.

Kansanedustaja haluaisi myös kirkkaan linjan siihen, mihin valtionyhtiöiden ratkaisuihin poliitikot puuttuvat ja mitkä jätetään operatiivisen liikejohdon vastuulle.

Kurvinen korostaa, että valtionyhtiö Altia on joka tapauksessa strateginen omistus valtiolle ja välttämätön valkuaisomavaraisuutemme kannalta. Lisäksi Altian säilyminen kotimaisissa käsissä on tae pohjalaislakeuksien viljantuottajien tulevaisuudelle.

– Altia on pidettävä suomalaisten käsissä. Paras ratkaisu olisi yhtiön myyntivaltuuksien peruuttaminen, vaatii kansanedustaja Kurvinen.

Jaa tämä ystävällesi