Antti Kurvinen

Hallintovaliokunnan keskustalaiset jäsenet kiittävät hallitusta: Suomalaisten arjen turvallisuudesta huolehditaan

Jaa tämä ystävällesi

Eduskunnan hallintovaliokunnan keskustalaiset jäsenet ovat tyytyväisiä sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen kohdennetuista lisäpanostuksista.

–         Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut ja kansalaisten turvallisuudentunne heikentynyt edellisten hallitusten tekemien leikkausten myötä. Keskustan johdolla hallitus on palauttamassa sisäisen turvallisuuden asiat sille kuuluvaan arvoon. Tekemillään päätöksillä hallitus vastaa kansalaisten huoleen arjen turvallisuudesta.

Viime keväänä ja tänään budjettiriihessä tehdyillä päätöksillä sisäiseen turvallisuuden määrärahoja lisätään yhteensä 98 miljoonalla eurolla. Niillä vahvistetaan poliisin, suojelupoliisin ja rajavartiolaitoksen toimintakykyä. Erityiskohteina ovat radikalisoitumisen ehkäisy ja terrorismin torjunta.

Keskustalaiset pitävät hyvänä myös, että turvapaikkahakemusten sekä turvapaikkavalitusten käsittelyn nopeuttamiseksi osoitetaan lisämäärärahoja.

–         Suomi on toiminut ja toimii oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Jokainen turvapaikkaa tarvitseva saa sen, muut käännytetään takaisin. Lainvoimaisten päätösten pitkittyminen ei ole kenenkään etu. 

Keskustalaiset muistuttavat, että hallitus on tehnyt hartiavoimin töitä sisäisen turvallisuuden hyväksi.

–         Hallitus on laatinut turvapaikkapoliittisen ohjelman, sisäisen turvallisuuden selonteon sekä panostanut kyber- ja hybridirikostorjuntaan. Määrätietoisella toiminnallaan hallitus onnistui pitämään hallinnassa syksyllä 2015 räjähdysmäisesti kasvaneen turvapaikanhakijoiden määrän.

Parhaillaan valmistelussa ovat myös sisäisen turvallisuuden strategiaohjelma sekä tiedustelulainsäädäntö.

–         Tiedustelulainsäädäntö on saatettava voimaan viipymättä. Suojelupoliisi tarvitsee ajantasaiset työkalut rikostorjuntaan.

Keskustan hallintovaliokuntaryhmään kuuluvat kansanedustajat Timo V. Korhonen, Elsi Katainen, Antti Kurvinen, Mikko Kärnä ja Juha Pylväs.

Lisätietoja:
Keskustan hallintovaliokuntaryhmän puheenjohtaja Timo Korhonen, p. 050 512 2238

 

Jaa tämä ystävällesi