Antti Kurvinen

Kuntavaaliehdokkaan esittely ja henkilökuva

Jaa tämä ystävällesi

\"\"

Olen 34-vuotias lakimies ja toisen kauden kansanedustaja. Toimin Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2019-2021.

27.5.2021 Tasavallan Presidentti nimitti minut valtioneuvoston jäseneksi ja tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Elän nykyään muodikkaasti \”monipaikkaista\” elämää: puolet viikosta työn perässä pääkaupunkiseudulla ja puolet viikosta kotona Kauhavalla. Siviilisääty naimisissa, sotilasarvo kersantti.

Olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Ylihärmässä ja kirjoittanut ylioppilaaksi Alahärmästä Härmän lukiosta 2005. Opiskelin juridiikkaa Lapin yliopistossa Rovaniemellä ja valmistuin oikeustieteen maisteriksi 2013. Asianajajatutkinnon olen suorittanut v.2014. Ennen eduskuntaa olen työskennellyt mm. asianajotoimistossa ja pankissa.

Nuorehkosta iästä huolimatta olen varsin kokenut kuntapäättäjä: valtuustokausia on takana neljä. Toimin tällä hetkellä Kauhavan kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtajana. Olen myös Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsen.

Kokemusta minulla on valtakunnanpolitiikasta myös Keskustan opiskelijaliiton johtamisesta (2009), Keskustanuorten valtakunnallisena pj:nä 2009-13 ja Suomen Keskustan varapuheenjohtaja 2016 – 2018.

Tarjoan suoran kanavan Kauhavan valtuustosta eduskuntaan ja Suomen hallitukseen.

Vapaa-ajalla minua kiinnostavat kulttuuri ja urheilu. Mm. lenkkeily niin juosten, kävellen, uiden kuin lumikengillä tai suksilla. Seuraan kesäisin pesäpalloa vanhaa intohimolajiani. Kulttuuririennoissa kiinnostavat erityisesti teatteri ja historia niin kirjoina kuin vierailukohteina.

Luonteeltani olen temperamenttinen, huumorintajuinen ja aamu-uninen. Minua elämässä ohjaavat keskeisimmät arvot ovat oikeudenmukaisuus, yritteliäisyys ja inhimillisyys.

Haluan jatkossakin tarjota kokemukseni ja osaamiseni rakkaan kotiseutuni ja kotikaupunki käytettäväksi – se on mun kutsumukseni. Tässä varma valinta valtuustoon!

Vaaliteemat

Kauhavalla hyvä asuminen koronan jälkeen kaikissa elämäntilanteissa

Entistä kovemmin satsattava siihen, että olemme vetovoimainen asuinpaikka kaikissa elämäntilanteissa. Kauhavalla monia vahvuuksia, joita ei äkkiseltään aina hoksaa. Meillä on erinomainen sijainti: n .1 h päässä on 3 maakuntakeskusta Kokkola, Seinäjoki ja Vaasa. Paljon harrastuksia ja tapahtumia pikkukaupungiksi. Toisaalta etätyön yleistyminen ja monipaikkainen elämä, jossa ihmisellä on enemmän kuin yksi tukikohta, tuo suuria mahdollisuuksia Kauhavalle. Tämä vaatii nopeita nettiyhteyksiä, joissa löytyy meilläkin parannettavaa.

Yritysten & työpaikkojen tukeminen sekä luominen Kauhavalla

Kauhavalla on varsin hyvä työpaikkaomavaraisuus. Parantamisen varaa on kuitenkin. Erityisesti tulee satsata elinkeinorakenteen monipuolistamiseen. Muun muassa palvelualojen työpaikkojen lisääminen on hyvin tärkeää.

Uskon matkailun suuriin mahdollisuuksiin Kauhavalla mm. Härmän kylpylän, Power Parkin, LSK Business Parkin ja Jääkärimuseon vanavedessä.

Myös yritykset ja yrittäjät tarvitsevat pito- ja vetovoimaa. Tarvitsemme uusia investointeja. Uusien alojen lisäksi vahvistettava perinteisiä kuten metalli, puu, maa- ja metsä, turkis.

Vastuullista taloudenpitoa tasapuolisesti

Kauhavan talous on muihin Suomen kuntiin verrattuna keskitasoa. Tulevan kauden aikana taloustilanteemme tulee olemaan haastava. Valtuuston työssä on huomioitava kestävä ja tulevaisuuteen katsova taloudenpito.

Vahva kuntatalous on ennen kaikkea heidän etu, jotka eniten palveluja tarvitsevat: lapset, ikäihmiset, sairaat… Heidän tarpeistaan ei voida huolehtia, jos talous menee tärviölle.

Päätöksissä on huomioitava eri pitäjien tasapuolinen kohtelu. Kaikkia 4 kaupunginosaa on kehitettävä jatkossakin.

Jaa tämä ystävällesi