Antti Kurvinen

Ehdokasesittelyssä: Antti Kurvinen

Jaa tämä ystävällesi

Olen 28-vuotias oikeustieteen maisteri ja lakimies. Työskentelen seinäjokelaisessa asianajotoimistossa lakimiehenä. Työtehtäviini kuuluu laaja-alaisesti yksityishenkilöiden ja pk-yritysten avustaminen erilaisissa oikeudellisissa ongelmissa. Opinnot ja työ ovat vieneet vuoroin Rovaniemelle ja vuoroin Helsinkiin, mutta juureni ovat Ylihärmässä ja Kauhavalla. Keskeisiä arvojani elämässä ovat inhimillisyys, oikeudenmukaisuus ja yritteliäisyys.

Pikkupojasta lähtien olen ollut kiinnostunut historiasta. Avoin, sosiaalinen ja utelias luonteeni vei minut peruskouluikäisenä ensimmäisen kerran ”yhteisten asioiden” pariin. Silloin vastuun ottaminen yhteiskunnasta oli diskon järjestämistä luokkakavereille tai markkojen vaihtamista pankissa euroiksi, jotta ysiluokka pääsi Särkänniemeen luokkaretkelle. Teini-ikäisenä sanomalehtien lukemisen ja oman pohdiskelun kautta alkoi herätä kiinnostus politiikkaa kohtaan.

Ensimmäiset merkittävät ”poliittiset” tehtäväni olivat lukion oppilaskunnan hallituksessa sekä Ylihärmän nuorisovaltuuston puheenjohtajana vuosina 2002 – 2005. Nuoruuden vimmalla tehtiin paljon hauskaa ja tärkeää; järjestettiin rock-konsertteja Ylihärmässä, mentiin lukiossa lakkoon ja esitettiin koulullemme onnistuneesti nimenvaihdosta. Tehtiin liiketoimintaa vessapaperilla ja limsa-automaatilla. Puolustettiin ja lobattiin nuorten etuja ja oikeuksia. Jälkeenpäin katsottuna vuodet Härmän lukion opiskelijatoiminnassa sekä nuorisovaltuustossa opettivat minulle kaiken oleellisen politiikasta. Niinä vuosina syntyi monia ystävyyssuhteita, jotka ovat kestäneet. Monet silloisista kavereistani vaikuttavat Keskustassa ja muissa puolueissa. Useasta on tullut yrittäjiä ja lopuillakin on asialliset ammatit. Aktiivisuus nuorena kantaa kyllä, vaikka vanhemmat ja opettajat moittivatkin pössötystä koeviikon keskellä!

Vuonna 2004 naapurini pyysi minua Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi ja vastasin JAA. Lukiokaverieni kanssa kävin pienen kampanjan ja sain ääniä 40. Viimeinen Ylihärmän valtuustopaikka arvottiin, eikä onni suosinut. Aloitin 2005 kuntapolitiikan varavaltuutettuna sekä kirjasto- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana. Keväällä 2005 kirjoitin ylioppilaaksi ja astuin heinäkuussa Kainuun Prikaatiin varusmiespalvelukseen. Kotiuduin kesällä 2006 alikersanttina. Armeijavuonna politiikka jäi sivummalle, lukuun ottamatta toimimista varusmiestoimikunnassa.

Hain jo keväällä 2005 opiskelemaan oikeustiedettä. Rima putosi silloin, mutta 2006 luin apinanraivolla uudestaan. Vaihdoin hakukohteen Vaasasta Lapin yliopistoksi, mutta en uskonut läpipääsyyni. Yllätykseksi paikka aukesi ja syksyllä 2006 muutin Lapin pääkaupunkiin. Samana vuonna nousin Ylihärmän valtuustoon. Rovaniemellä päätin, että keskityn opintoihin ja jätän järjestöharrastukset vähemmälle.

Vakaa päätökseni kesti noin vuoden. Sitten huomasin olevani mukana ainejärjestön, eurooppalaisten lakiopiskelijoiden järjestön ja keskustaopiskelijoiden toiminnassa. Opiskelijapolitiikassa toimin vuonna 2008 Rovaniemen oikeustieteilijöiden ainejärjestön puheenjohtajana ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) hallituksessa. Toimin kaksi vuotta myös yliopiston hallituksessa opiskelijaedustajana. Viimeistään opiskelijapolitiikassa omat verkostot kasvoivat Suomen laajuisiksi. Se aika oli myös paljolti ”opiskelijaelämää” ja ”elämän koulua”.

Vuonna 2008 minut valittiin uuden Kauhavan kaupunginvaltuustoon. Aloitin vuoden 2009 alusta myös tehtäväni kuntayhtymä Kaksineuvoisen tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Vuonna 2008 sain pyyntöjä pyrkiä keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi. Totesin haluavani kokeilla siipiä Helsingissä ja nähdä, miten politiikkaa oikeasti tehdään huipulla. Kolme ääntä ratkaisi, että sain komennuksen Helsinkiin puoluetoimistolle vuodeksi 2009.

Suunnitelmani oli olla vuosi pääkaupungissa ja mennä sen jälkeen tekemään Rovaniemelle tutkinto loppuun. Johdatuksella ja kohtalolla oli taas muuta mielessä. Onnistumiset KOL:n vetäjänä, iloiset ja surulliset tapahtumat ja Tuomo Puumalan luopumisen jättämä tyhjiö johtivat siihen, että lokakuussa 2009 minut valittiin Suomen Keskustanuorten puheenjohtajaksi. Kävimme oululaisen Pitkäsen Jounin kanssa Keskustan parhaiden perinteiden mukaisen kovan kisan nuorisojärjestön puheenjohtajuudesta. Parinkymmenen äänen erolla minut valittiin Suomen suurimman poliittisen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi.

Olin 2011 eduskuntavaaleissa ehdolla Vaasan vaalipiirissä ja sain 3588 ääntä. Syksyllä 2011 minut valittiin toiselle kaksivuotiskaudelle. Myös toinen puheenjohtajakausi Keskustanuorten kärjessä oli mielenkiintoinen. Keskusta oli 2011 musertavan vaalitappion jälkeen alamaissa niin gallupeissa kuin järjestöväen mielialoissakin. Meille nuorille keskustalaisille kerrottiin olevamme tuhoon tuomitussa auringonlaskun liikkeessä. Työ ihmisten luottamuksen palauttamiseksi Keskustaan oli kovaa. Olin nuorisojärjestön puheenjohtajana rakentamassa Paavo Väyrysen vuoden 2012 presidenttikampanjan nuorisoverkostoa, jossa kampanjoimme teemalla ”Paavo on pop”. Lokakuun 2012 kunnallisvaaleissa teimme töitä nuorten ehdokkaiden löytämiseksi ja Keskusta tekikin hyvän tuloksen. Yhdessä Juha Sipilän ryhdikkäästi alkaneen puheenjohtajakauden kanssa onnistuneet presidentti- ja kuntavaalit nostivat puolueen nopeasti vuoden 2013 alussa mielipidemittausten kärkeen.

Myös omassa elämässäni vuosi 2012 muutti kuvioitani ja vei asioita eteenpäin. Sain kesäksi 2012 kesätyöpaikan koto-maakunnasta Seinäjoelta. Silloisessa kesätyöpaikassani olen nyt vakituisessa työsuhteessa. Jatkoin kesän 2012 jälkeen syksyn osa-aikaisena työntekijänä.

Syksyn 2012 kuntavaaleissa olin toista kertaa ehdolla nykyisessä Kauhavan kaupungissa. Vaalikamppailua lämmensi keskustelu mahdollisesta kuntarakenneselvityksestä Seinäjoen kanssa sekä keskustelu viimeisten kuntaliitossopimuksen ehtojen täyttämisestä. Sain vaaleissa upean tuloksen 272 äänellä ja olin Kauhavan ääniharava. Koin vaalituloksen myös luottamuksen osoituksena Keskustan linjalle Kauhavan kunnallispolitiikassa. Vaalien jälkeisissä neuvotteluissa omaksi roolikseni muodostui valtuustoryhmän puheenjohtajuus sekä kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajan toimi. Maakunnallisen luottamustoimen sain Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsenenä.

Vuonna 2013 luovuin kahden kauden jälkeen mielenkiintoisesta Keskustanuorten puheenjohtajuudesta ja jätin vetovastuun nuorisojärjestöstä uudelle sukupolvelle. Kesällä 2013 siirryin politiikan ammattilaisesta koulutusta vastaavaan työhön kokoaikaiseksi juristiksi. Joulukuussa 2013 valmistuin vihdoin oikeustieteen maisteriksi. Maisteritutkielmani käsitteli eduskunnan hajottamista ja ennenaikaisia eduskuntavaaleja perustuslain näkökulmasta. Sain tutkielmasta parhaan arvosanan. Vuoden 2014 alusta olen toiminut myös Etelä-Pohjanmaan Keskustan varapuheenjohtajana.

Ehdolle lähteminen kevään 2015 vaaleihin ei ollut itsestään selvyys. Harkitsin pitkään syksyllä ja talvella 2013 – 2014, mitä teen. Kun Kauhavan Keskustan kunnallisjärjestö pyysi minua ehdokkaaksi, harkinnan jälkeen totesin, että minulla edelleen on intoa ja motivaatiota valtakunnan politiikkaan. Koin myös, että kokemuksellani ja koulutuksellani olisi annettavaa eduskunnassa maakuntamme tehokkaamman edunvalvonnan eteen.

Harrastuksistani läheisimmät ovat kulttuuri ja liikunta. Teatteria harrastan niin itse näyttämöllä kuin yleisön joukossa. Urheilulajeista lähinnä sydäntä on pesäpallo.

Jaa tämä ystävällesi