Antti Kurvinen

Antin tukija: Annukka Annala, Kauhava

Jaa tämä ystävällesi

Huippupoliitikko suurella sydämellä

Antin sanaan voi luottaa. Hän ei puhu lämpimikseen. Hän kiertää kenttää toimiakseen. Politiikka on hänen intohimonsa. Palo on syntynyt nuorena miehenä. Täydessä roihussa se on, mitä suuremmat saappaat on jalassa.

7,5 vuotta Antin eduskunta-avustajana työskennelleenä näin ja koin, miten politiikan huipulle Suomessa päästään vaikuttamaan. Pääsin näkemään hyvin läheltä, miten noustaan ensin kansanedustajaksi, sitten puolueen varapuheenjohtajaksi, eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ja lopulta kahden eri salkun ministeriksi.
Antin oma osaaminen yhteiskunnallisista asioista, ihmisistä, oikeudenmukaisuudesta ja lainsäädännöstä, hänen yhteistyötaidot, mutta ennen kaikkea politiikan ja historian tuntemus ovat vieneet hänet vaikuttamisen ytimeen.

Politiikan huipulle kipuaminen on vaatinut paljon työtä erilaisten ihmisten ja asioiden parissa. Kaikesta pitää tietää ja asiat täytyy osata. Täytyy olla rohkeutta olla jotakin mieltä, myös kansaa jakavissa asioissa ja ihan niissä vaikeimmissakin asioissa. Täytyy olla oma perusteltu ja johdonmukainen näkemys. Täytyy löytyä taitoa rakentaa siltoja, kun toiset jättävät raunioita. Täytyy osata arvostaa myös vastakkaista näkemystä ja osata perustella omansa.

Lähdin aikanaan yli 8 vuotta sitten tukemaan Anttia, kun olin Seinäjoella aluekehittämistehtävissä. Näin silloin sen, mikä meiltä alueelta puuttui: vahva alueellinen edunvalvonta. Etelä-Pohjanmaan elinvoima ja tulevaisuus on mulle edelleen henkilökohtaisesti tärkeä asia. Me tarvitaan oma henkilö pääkallopaikalle puolustamaan meille tärkeitä arvoja ja asioita. Sen Antti on kahden kauden aikana erinomaisesti tehnyt. Kansanedustajan työ on lainsäädäntöä ja valtion budjettirahojen kohdentamista mahdollisimman järkevästi, yhteiskunnallisesti merkityksellisesti.
Reilun kahdeksan vuoden aikana olen oppinut tuntemaan Antin erittäin hyvin myös ihmisenä, hyvänä ja pahana päivänä. Parasta onkin hänen inhimillinen ja ihmislähtöinen tekeminen. Arkinen ymmärrys ja tilannetaju, mitä vaikeampi paikka, sen paremmin tuo nuori mies hommansa hoitaa.
Mulla on hyvin samanlainen arvomaailma ja ajattelu yhteiskunnallisista asioista kuin Antilla, joten mun on helppo luottaa, että mun ääni menee parhaalle mahdolliselle.  Ja kun yleisesti mietin, mikä on tärkeää, kenelle äänensä antaa, kannattaa miettiä ensisijaisesti paria asiaa:
A) kansanedustajan on oltava omassa eduskuntaryhmässään uskottava ja luotettava.
B) täytyy olla uskottava ja luotettava yli puoluerajojen, yksi puolue ei voi päättää asioista. Täytyy olla yhteistyökykyä laajasti ja toiminnassaan johdonmukainen.
C) tärkeintä on ne arvot, minkä eteen kansanedustaja on sitoutunut tekemään työtä. Pohdittava sitä, miten ne kohtaa omien arvojen kanssa. Ja lopulta, millainen kyky vaikuttaa ja vakuuttaa tällä ihmisellä on.
Mm. tämän kaiken vuoksi mun on tosi helppo ja mukava äänestää: 66 Antti Kurvinen, valtakunnallinen vaikuttaja – luja lakeuden puolustaja. Paineissa testattu.

Annukka Annala
työelämäasiantuntija

 

Haluatko olla mukana tukemassa Anttia?

Voit jättää oman tukikirjoituksen julkaistavaksi. 

    Jaa tämä ystävällesi