Antti Kurvinen

Älä lomaile kaukana

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Aviisissa 30.6.2016

Yle uutisoi 26.6. hotellivarausten määrän olevan kasvussa. Entistä useampi suomalainen haluaa matkustaa kesälomallaan mieluiten kotimaassa. Matkailun vilkastuminen on hyvin merkittävää seitsemän taantumavuoden jälkeen. Tosin lomien käyttäminen kotimaan reissuihin on myös yksi lamailmiö, sillä talouden tiukentuessa halutaan säästää vähemmän välttämättömistä.

Matkailun merkitystä ei voi väheksyä. Heikoissa talousluvuissa rämpineessä Suomessa matkailu on ollut harvoja sektoreja, joka on kasvanut. Lentoliikenne on lisääntynyt. Veturina toimii Lappi. Uudet kansallisuudet ovat löytäneet Suomen kiehtovuuden: esimerkiksi kiinalaiset ja israelilaiset. Vetovoiman kasvusta kertoo se, että saksalainen lentoyhtiö Lufthansa ilmoitti aloittavansa uusia lentoja pohjoisen kentille.

Vaikka Pohjanmaalla ei ole tuntureita, myös meidän tulevaisuuden elinkeino on turismi. Alueemme matkailun lippulaivat ovat Härmän kylpylä ja Power Park. Evijärvi ja Lappajärvi ovat vahvoja mökkikuntia. Matkailukohteet tuovat työtä ja yrittäjyyttä esimerkiksi tapahtumanjärjestämiseen, cateringiin ja kuljetuksiin.

Kauhavalla on hienoja kesätapahtumia jokaisessa kaupunginosassa. Puukkofestarit näyttää kehittyvän edelleen. Tulossa ovat Häjyylyt, Elotryskööt ja Suvipäivät. Monesti ei ymmärretä, miten mielenkiintoisia tapahtumia ja paikkoja lähiympäristössä on. Haastankin tänä kesänä jokaista matkailemaan lähiseudulla. Oletko käynyt Halkosaaren kesäteatterissa? Onko Iisakki Järvenpään kotitalo tuttu? Lähimatkailulla tuet paikallista elinkeinoelämää ja järjestöjä. Lisäksi pyöräretki kotiseutumuseoon on ekologista.

Toivotan Aviisin lukijoille kotoista kesää!

 

Jaa tämä ystävällesi